Povežite se s nama

Mozaik

Dan grada Kastva se obilježava uz bogati program

Objavljeno

na
Program obilježavanja Dana grada Kastva trajat će od danas do sredine lipnja s mnogobrojnim kulturnim, zabavnim i sportskim manifestacijama koje su na konferenciji za novinare najavili predsjednica Gradskog vijeća Mirela Smojver, gradonačelnik Matej Mostarac, Neva Andonov Lipovac, Andrea Bralić, David Burburan i Renato Stanković iz Gradske uprave te Oleg Medica i Bloger Krule.

U program obilježavanja uključile su se brojne kastavske udruge tako da će tijekom iduća tri tjedna svatko pronaći nešto za sebe, od najmlađih Kastavaca i gostiju pa do umirovljenika.

Gradonačelnik Matej Mostarac podsjetio je na važnost gradova:

Dok smo 19. stoljeće pamtili po carstvima, 20. po državama, tako će 21. stoljeće obilježiti gradovi kao nositelji razvoja. U Kastvu činimo sve da stvorimo grad ugodan za život i da nam stanovnici i dalje dolaze, a ne odlaze kao drugima. Krivo je stoga ovo što država sada umanjuje značaj gradova i otežava im rad jer primjer Kastva dokazuje da se u 30 god može napraviti jako puno, kazao je gradonačelnik Mostarac.

Predsjednica Gradskog vijeća Mirela Smojver najavila je svečanu sjednicu povodom Dana grada Kastva na kojoj će se dodijeliti i nagrade za 2023. godinu. Sjednica će se održati 6. lipnja na Trgu Lokvina, a nagrade će primiti Damjan Grbac i Igor Zamlić, a posebna priznanja dobit će tvrtke Jadran-Impex d.o.o. i Medika d.d.

Neva Andonov Lipovac pohvalila je brojne kastavske udruge koje sudjeluju u programu obilježavanja Dana grada Kastva:

I ove godine održat će se tradicionalni Dječji dan pun zabave i smijeha, u nedjelju 4. lipnja. Djeca će moći slikati na Mićoj slikarskoj delavnici, šetati šumom Malikovim putima, sudjelovati u kreativnim radionicama i uživati u predstavi Teatra Oz.

Moramo spomenuti i završne priredbe vrtića Vladimir Nazor i osnovne škole Milan Brozović te natjecanja i koncerte polaznika Glazbenog odjela. U programu sudjeluju udruga umirovljenika čiji članovi pripremaju izložbu, zatim udruge Estevela, Trija, GIIPUJA s koncertom u šumi, Zeleni Kastav s predavanjem i GD Spiničići s organizacijom 20. međunarodnog festivala puhačkih orkestara.

Renato Stanković najavio je 2. Smart city Kastav

Ovogodišnja konferencija Kastav Smart City održat će se 15. lipnja na Trgu Lokvina. Novo izdanje bavi se izrazito aktualnom temom zelene urbane obnove. Keynote prezentaciju održat će Raphaëlle-Laure Perraudin, francuska arhitektica zaslužna za hvaljeni projekt renovacije Halle Pajol u Parizu, a njoj će se pridružiti arhitekt i urbanist Bojan Bilić, arhitekt Bruno Juričić, arhitektica Ida Križaj Leko, inženjerka Tatjana Uzelac, državna tajnica Spomenka Đurić, i mnogi drugi. Konferenciju Kastav Smart City organizira Grad Kastav, u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Primorsko-goranske županije – Prigodom.

David Burburan najavio je jubilarne 60. Kastavske sportske igre, jednu od najstarijih sportskim manifestacija u Hrvatskoj. Igre će trajati punih mjesec dana, a natjecat će se sportaši i rekreativci od 3 do 84 godine u čak 18 sportskih manifestacija.

Tri perjanice Kastavskih sportskih igara su Kastafski kros sa, za sada, 170 prijava, košarkaški međunarodni turnir U14 i U15 kategorije sa 16 ekipa i Ju jitsu AJP International championship Kastav, uključeno natjecanje u međunarodnoj AJP federaciji ( Geneva, Valencia, Sydney, Abu Dhabi…). Novost igara je veliko međunarodno natjecanje u plesu Explosion dance fest Kastav, kazao je David Burburan i rekao da je predviđeno 3.600 natjecatelja u Kastvu tijekom Kastavskih sportskih igara.

Oleg Medica i Bloger Krule najavili su ovogodišnji Festival smijeha koji će se održati na Crekvini od 7. do 9. lipnja. Na Festivalu smijeha gostuju Tarik Filipović s predstavom „Seks i glad“, Splitska scena sa „Smijehom u teška vremena“ i Ivan Šarić. Svi programi počinju u 20,30 sati, a ulaznice su već u prodaji u caffe baru Tin, Dallas music shopu i putem weba na www.mojekarte.hr … i ima ih još jako, jako malo.

Andrea Bralić pozvala je Kastavce ali i ostale da posjete manifestacije tijekom obilježavanja Dana grada Kastva koje počinju već danas, a posebno je istaknula nastup popularnog dua Robi&Prco na Trgu Belveder u ponedjeljak 29. svibnja s početkom u 20,30 sati.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram