Povežite se s nama


Zajednica tehničke kulture Rijeka organizator je trećeg Dana tehničke kulture na Korzu koji će se održati u utorak, 12. svibnja 2015. od 10 – 17 sati ispred Glavne pošte. Na ovom Festivalu tehničke kulture koji polako poprima nacionalni karakter i jedan je od boljih programa te vrste u Hrvatskoj, sudjelovat će članice ZTK Rijeka te gosti iz Splita, Zagreba, Osijeka i Pule.

Cilj ove manifestacije je omogućiti udrugama tehničke kulture grada Rijeke da neposrednim kontaktom predstave svoj rad te potaknu mladež i građane na uključivanje u jednu od niz tehničkih aktivnosti koje nude.  Članice udružene u gradsku Zajednicu tehničke kulture njeguju gotovo sve tehničke aktivnosti, od modelarskih i maketarskih aktivnosti do djelatnosti povezanih sa zrakoplovstvom, elektronikom, astronomijom, mikroelektronikom, robotikom, informatikom, foto-kino-video tehnikom, radio tehnikom, prometnom kulturom, inventivnom djelatnošću, jedriličarstvom, podvodnim aktivnostima, ekologijom i tehničko sportskim aktivnostima na moru i vodi.

Zajednica tehničke kulture Rijeka ovom će prilikom promovirati stvaralaštvo svoje 62 članice, od kojih je njih 22 prihvatilo direktno učešće te modelarsku radionicu CTK-tehnički centar mladih pri Zajednici.

Dio aktivnosti odvijat će se kroz radionice koje će se održavati u velikom šatoru Zajednice tehničke kulture Rijeka, dok će prezentacije članica biti na otvorenom prostoru. Pojedine škole uzele su i aktivno učešće na pokaznim radionicama, a to su: Osnovna škola Srdoči, Nikola Tesla, Centar, Čavle, Vladimir Gortan, Zamet, Tehnička škola za strojarstvo i brodogradnju, Elektroindustrijska i obrtnička škola, Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo, Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja te Dječji dom “Tić”.

Posebne atrakcije Dana tehničke kulture na Korzu bit će: prezentacija gotovih modela aviona uz pokaznu radionicu koju će održati Tomislav Kreutz, član modelarskog kluba iz Hamburga (Deutscher modellflieger verband e.v.), prezentacija modela aviona Vila Goranska, autora Josepha Klobučara, svestranog hobista iz Kupjaka, člana IN kluba inovatora Rijeka i Radio mreža za opasnost u sklopu Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Dan tehničke kulture održava se uz financijsku potporu Grada Rijeke i potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture. program počinje u 10 sati, a svečano otvorenje zakazano je za 14,00.

Grad Rijeka