Povežite se s namaCijene grijanja, dobro to zna desetak tisuća riječkih obitelji, u našem su gradu najviše u Hrvatskoj. Poskupljenje od 35 posto koje je stupilo na snagu u prosincu prošle godine bio je prevelik udar na kućne budžete svih tih obitelji, pa je zbog toga nastala građanska inicijativa Protiv skupog Energa.

Jedan prosvjed već su održali, a ove srijede održat će se prosvjedni hod od Ulice Dolac pored Teatra Fenicea, gdje se nalazi uprava Energa, do središnjeg dijela Korza, odnosno do zgrade gradske uprave u kojoj djeluje gradonačelnik Vojko Obersnel, kojeg spomenuta inicijativa smatra jednim od najodgovornijih za tako visoke cijene grijanja s obzirom na to da je predsjednik skupštine Energa.

Prosvjed će se održati s početkom u 17 sati, a očekuje se da će se okupiti veći broj nezadovoljnih građana, pogotovo nakon nedavnog igrokaza Gradskog vijeća na čijoj su sjednici povišene cijene najprije “zamrznute”, da bi se ispostavilo kako će se razlika u računima plaćati tijekom ljetnih mjeseci, a na kraju Energo ni tu odluku, prema svemu sudeći, ne planira provesti.

Tematika Energa naći će se i na novoj sjednici Gradskog vijeća koja se održava već u četvrtak, no teško da će doći do određenih promjena u korist građana s obzirom na to da vladajuća koalicija predvođena SDP-om ima većinu zahvaljujući prelasku tri bivša člana Laburista.