Povežite se s nama
Banner

Danas je u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković održana press konferencija uoči turnira na kojem nastupaju reprezentacije Hrvatske, Slovenije i Ukrajine. Na turniru će nastupiti ukupno 10 NBA igrača, a reprezentaciji Hrvatske će turnir koristiti kao uvertira u Europsko prvenstvo Eurobasket 2017. koje se održava krajem mjeseca. Turnir su najavili igrač Philadelphije 76ersa Dario Šarić i trener reprezentacije Aleksandar “Aco” Petrović.

„Imamo opet turnir kod nas, opet se vraćamo u ovaj dio Hrvatske nakon Crikvenice i mojih prvih priprema reprezentacije. Drago mi je da sam tu i drago mi je da ćemo se predstaviti publici. Dvorana je nova, očekujem da će biti puno ljudi koji će nas bodriti te da ćemo nastaviti u dobrom ritmu i doći spremni na prvenstvo“, istaknuo je Dario Šarić.

Šarić se, na novinarski upit, kratko osvrnuo i na reprezentacije Slovenije i Ukrajine: „Ne bih još htio govoriti o Ukrajini, prije bih htio reći o Sloveniji koja ima pregršt talenata. Ona nije masivna i teška ekipa koja igra na mišiće i skok u napadu, kao npr. Litva. Imaju dobar ritam kao ekipa i pojedince od Dragića, Dončića do ostalih koji su stvarno fantastični pick and rolli, ali i all around igrači što nam može stvarati probleme. Danas je naša obrana sasvim solidno izgledala, ali opet sad je ovaj turnir da dignemo obranu jedan korak više i da se dižemo postepeno do prvenstva Europe“, naglasio je Šarić.

„Ovaj turnir u Opatiji nam je kraj ovog prvog, iznimno važnog dijela priprema koji traje 14 radnih dana. Došli smo u Opatiju u solidnom stanju i logično je da pobjede protiv Francuske ili Litve malo nahrane naš ego jer već od protekle sezone znamo da sa svim tim reprezentacijama koje su u bliskoj prošlosti uzimale medalje na prvenstvima Europe možemo igrati. To je samo po sebi dobar predznak, međutim svjesni smo i nedostataka koje smo imali, a koji su logični jer smo mi reprezentacija koja je zadnja započela pripreme, 1. kolovoza, i otišli smo na turnir u Francusku sa šest radnih dana i ako smo sa šest radnih dana uspjeli oformiti takav profil igre koji omogućava da dobijete Francusku i Litvu sasvim je sigurno da je to jedan dobar zalog i za ovaj turnir, ali i za ono važnije, prvenstvo Europe koje slijedi“, istaknuo je izbornik reprezentacije Aleksandar Petrović.

Turnir u Opatiji igra se u subotu, nedjelju i ponedjeljak. U subotu će snagu odmjeriti Hrvatska i Slovenija, u nedjelju Slovenija i Ukrajina, a ponedjeljak Ukrajina i Hrvatska. Ovaj je turnir dio priprema uoči Eurobasketa, Europskog prvenstva u košarci koje se igra krajem mjeseca u nekoliko država. Hrvatska će u skupinama Eurobasketa igrati protiv Španjolske, Češke, Crne Gore, Rumunjske i Mađarske te pokušati doći do medalje nakon 22 godine.