Povežite se s nama

Sport

David Betlehem i Matea Sumajstorčić pobjednici su 9. “Toreta Open Water” plivačkog maratona na Silbi

Objavljeno

na
Uspješno je završen još jedan plivački maraton u sklopu natjecanja ACI CRO CUP RACE, ovoga puta na otoku Silbi. Najsjeverniji dalmatinski otok tijekom vikenda je privukao fokus svjetske plivačke zajednice, posebice one u otvorenim vodama te ugostio vrhunske hrvatske sportaše, ali i plivače iz drugih europskih zemalja, među kojima su bili i neki od istaknutih natjecatelja sa svjetskih i europskih prvenstava, kao i nosioci olimpijskih medalja. Pobjedu na 9. izdanju „Toreta Open Water“ maratona odnijeli su David Betlehem u muškoj, odnosno Matea Sumajstorčić u ženskoj konkurenciji. Riječ je o pretposljednjoj utrci spomenutog natjecanja, a kao i kroz cijelu ovu sezonu, najveći lanac marina na Mediteranu i regionalni predvodnik u nautičkom turizmu, ACI d.d., podržao je i ovu etapu prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju. Kao ponosni sponzor hrvatskog sporta, ACI je ranije ove godine realizirao još jednu značajnu suradnju unutar sportske zajednice te sklopio suradnju s Hrvatskim savezom daljinskog plivanja, čiji je danas ponosni sponzor i čijim se događanjima sa zadovoljstvom pridružuje.

Plivački vikend na otoku Silbi obilježila je snažna konkurencija te zanimljiv i neizvjestan natjecateljski dio događanja. U subotu je održan “Toreta Open Water” maraton, koji je ujedno i pretposljednja utrka natjecanja ACI CRO CUP RACE, odnosno prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju. Uz domaći Klub daljinskog plivanja Silba, glavni organizator je bio KDP Donat, koji uz tom prigodom dobio povijesnu priliku po prvi puta se okititi naslovom najboljeg u državi i to u obje konkurencije. Na plivačkom maratonu ACI CRO CUP RACE, koji je startao u morskom dijelu plaže Žalić na otoku Silbi, sudjelovalo je 110 natjecatelja, među kojima i najbolji hrvatski plivači, ali i neki od inozemnih nosioca svjetskih, europskih i olimpijskih medalja. Među istaknutim imenima pretposljednje etape prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju našao se i Kristof Rasovszky – bivši svjetski i europski prvak te osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju i David Betlehem – aktualni svjetski i europski juniorski prvak.

U muškoj konkurenciji pobjeda je pripala Davidu Betlehemu iz Mađarske, dok je drugo mjesto pripalo Marinu Mogiću (KDPSR Poreč), a treće Grgi Mujanu (KDP Split). Kod natjecateljica najboljom se pokazala Matea Sumajstorčić (KDPSR Poreč), a slijedile su Marija Bondarenko (KDP Donat) i Ana Bobanović (KDPSR Poreč). Kada je u pitanju poredak natjecatelja koji su konkurirali za ACI CRO CUP RACE bodove, u ženskoj je konkurenciji identičan poredak plivačica, dok je kod plivača prvi bio Marin Mogić, ispred Grge Mujana i Maura Bobanovića (KDPSR Poreč). ACI CRO CUP RACE natjecanje u daljinskom plivanju središnji je događaj u ovom sportu u Hrvatskoj, a kontinuirano privlači brojne plivače i ljubitelje plivanja iz cijelog svijeta. Organizator ovog velikog i važnog natjecanja, Hrvatski savez daljinskog plivanja, pod svojim okriljem okuplja mlade nade daljinskog plivanja.

„Kako se prvenstvo bliži kraju, možemo sa sigurnošću reći kako smo imali priliku uživati u jednoj vrhunskoj sportskoj priči i demonstraciji nadljudskih psihofizičkih vještina. Stoga nemamo nimalo dvojbe da je ACI kao najveći lanac marina na Mediteranu, regionalni nautički lider i tvrtka koja je također najbolja u svojoj disciplini samim time i najlogičniji partner ovakvog natjecanja. Kada smo kao društvo ulazili u ovu vrhunsku sportsku priču povodom 40. obljetnice ACI-ja, znali smo da ulazimo u jedno sjajno partnerstvo koje će zauvijek ostati urezano u povijest naše tvrtke, kako u živote nas koji smo imali čast biti dijelom ove priče, tako i u sportsku baštinu ACI-ja kao jednog od najvećih domaćih pobornika vodenih sportova, posebice vezanih uz more“, poručio je član Uprave ACI d.d., Josip Ostrogović.

Iduća, ujedno i posljednja utrka ACI CRO CUP RACE natjecanja održat će se u Omišu za dva tjedna, točnija 16. rujna. Ovim natjecanjem, kao i kontinuiranom podrškom Hrvatskom savezu daljinskog plivanja ACI d.d. nastavlja biti posvećen nacionalnoj promidžbi Republike Hrvatske kroz sport i turizam, pritom podržavajući sportske aktivnosti i događaje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže