Povežite se s namaTijekom vikenda na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je devet požara. U požaru vikendice, koji je izbio u subotu u Šmriki, u potpunosti je izgorio krov vikendice i više prostorija u potkrovlju i prizemlju kuće. Očevidom je utvrđeno kako je do požara došlo uslijed kvara na električnim instalacijama. Procjenjuje se da je ovim požarom 44-godišnjem vlasniku slovenskog državljanstva prouzročena šteta u visini nekoliko stotina tisuća kuna.

Za vrijeme uređivanja plovila u suhoj marini u Puntu, također u subotu, izbio je  požar u kojemu je lakše ozlijeđen 25-godišnji austrijski državljanin.

Ostali požari zahvatili su uglavnom suhu travu i raslinje na području Kostrene, Novog Vinodolskog i Moravica, dok su u  Rijeci gorjeli kontejneri za otpad i suncobran na terasi ugostiteljskog objekta.

Kako aktualne vremenske prilike pogoduju poljoprivrednim radovima, odnosno, uređenju vrtova, okućnica i drugih sličnih površina, prilikom spaljivanja korova i drugih zapaljivih materijala povećava se opasnost od izbijanja požara na otvorenom prostoru.