Povežite se s nama


U tjednu uoči 17. Fiumanke koja se održava od 9. do 12. lipnja, sponzori, pokrovitelji i mediji okupili su se na tradicionalnom druženju i zaželjeli joj uspješnu plovidbu prema punoljetnosti. Druženje je organizirano u atraktivnom prostoru Boonkera.

Svoj potpis na jedro podrške prvi su stavili pokrovitelji Fiumanke – Grad Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Grada Rijeke. Svi oni istaknuli su značaj Fiumanke koja ne posustaje u nastojanjima da još snažnije promovira Rijeku i Kvarner kao atraktivnu turističku, sportsku destinaciju, a od ove godine i gospodarsku manifestaciju zbog čega joj sve ove godine pružaju punu potporu. Riječi hvale nisu štedjeli ni njezini sponzori.

„INA je prepoznala značaj Fiumanke još u njezinim začecima i drago nam je vidjeti kako se regata kroz sve godine svog održavanja uvijek nanovo potvrđivala kvalitetom organizacije. Zahvalio bih u ime Ine organizatorima na još jednom odlično odrađenom poslu. Uvjereni smo kako će i ova Fiumanka svim natjecateljima i posjetiteljima donijeti nezaboravno iskustvo, uključujući i naš INA tim“ – izjavio je Ivan Krešić, član Uprave Ine.

Potpis na jedro podrške i ove će godine staviti Erste banka u svojstvu srebrnog sponzora Fiumanke „Erste banka aktivno sudjeluje u brojnim riječkim projektima, zato smo sa zadovoljstvom prihvatili ulogu sponzora Fiumanke, regate koja je upisala Rijeku na kartu najvažnijih jedriličarskih događanja “- istaknuo je Zdenko Matak, član Uprave Erste & Steiermärkische Bank d.d.

ACI-a d.d. je dugogodišnji sponzor i partner medijske regate, a nastavak te suradnje potvrdio je i potpisom na jedro podrške.
Timu sponzora, priključio se i RB Auto, zastupnik Renault vozila za PGŽ: „Drago nam je što smo dio jedne ovako značajne manifestacije kao što je Fiumanka s kojom nas povezuje ista strast prema izazovima i uspjehu“, kazao je direktor gospodin Butorac.
Potporu Fiumanki pružile su i brojne druge tvrtke, dugogodišnji sponzori Fiumanke – Jadrolinija, Lenovo, Croatia osiguranje, Tower centar Rijeka, Inmel, Ožujsko, Lošinjska plovidba-brodogradilište, One Sails, JPS, Yacht Social, Lučka kapetanija, Ventex, Taxi Cammeo, Marina Lošinj i LaVie foto studio.

Fiumanka je zahvaljujući medijskoj regati postigla velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti.

Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje već deset godina, a povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine, prerasla je u europsku jedriličarsku manifestaciju službenog naziva European Media Sailing Race (EMSR), u čiju se organizaciju pored agencije 2.mjesto, uključuju Grad Rijeka i Hrvatska radiotelevizija.

Na 4. europskoj medijskoj regati, osim nacionalnih medijskih kuća HRT-a, Kanala RI, lista La voce, Nove TV, Novog lista, Radio Rijeke, RTL-a, prijavljene su i televizijske ekipe iz Austrije, Slovenije, Mađarske, a svoju će premijeru imati posada MEDIA ACQUISITIONS. Svi oni svojim će medijskim angažmanom omogućiti Hrvatskoj, Kvarneru i Rijeci jedinstvenu medijsku promociju. U ždrijebanju jedrilica za medijske posade sudjelovao je i Hrki, maskota Europskih sveučilišnih igara, koje će za nešto više od mjesec dana ugostiti Rijeka i Zagreb.

Uz medije koji na njoj sudjeluju, Fiumanku prate i promoviraju njezini brojni medijski pokrovitelji i sponzori; tvrtka Europlakat, Sportcom, Ri prsten, Fiuman, Nautica portal, Rijeka-klik, Pomorski radio Bakar, Kvarner News, Adriatic Sailor, Moja Rijeka, Kigo, Liburnija.com i Presscut. Vrijedan promotor Fiumanke je i festival MIK – Melodije Istre i Kvarnera. S ciljem snažnije promocije i veće prepoznatljivosti obiju manifestacija, Fiumanka i MIK će se međusobno reklamirati. Prva festivalska večer ovog jedinstvenog putujućeg festivala održat će se u Rijeci 18. lipnja, a njezina najava, tjedan dana ranije- na Fiumanki!