Povežite se s nama

Vijesti

Direktorica Kanala Ri se nada da će PGŽ i Grad Rijeka osnovati Programski savjet

Objavljeno

na


Tema Kanala Ri ponovno se našla na dnevnom redu posljednje sjednice Županijske skupštine PGŽ o čemu smo već izvijestili, kad je otkiven šokanatan podatak o čak sedam milijuna eura novčane pomoći iz proračuna. Tada je vijećnik Leo Pavela tražio da se osnuje Programski savjet u kojem bi bili PGŽ i Grad Rijeka kao većinski vlasnici, ali župan Zlatko Komadina je tom prilikom izjavio kako smatra da to zakonski nije dozvoljeno.

No, u naknadnom pisanom odgovoru utvrdilo se kako je to ipak moguće, a direktorica Kanala Ri čak je istaknula da se nada da će to i realizirati.

“Uprava Društva Kanala Ri svakako podržava inicijative koje mogu pridonijeti unapređenju kvalitete programa Kanala Ri koja je u nadležnosti glavnog urednika televizije.

U Zakonu o medijima, kao i u Zakonu o elektroničkim medijima nije predviđeno, ali niti zabranjeno formiranje Programskog vijeća na regionalnim i lokalnim TV kućama. Međutim, u Društvenom ugovoru o osnivanju Kanala RI d.o.o. predviđeno je kreiranje savjetodavnog tijela – Programskog savjeta. Čl. br. 50 Društvenog ugovora: “Programski savjet ima 9 (devet) članova koje bira i opoziva Skupština društva.”

Napominjem da je na samom početku osnivanja Kanala Ri djelovao Programski savjet, kao savjetodavno i mentorsko tijelo, tadašnjim urednicima i novinarima.

Iz navedenog je vidljivo da predstavnik Primorsko-goranske županije u Skupštini Kanala Ri može predložiti ponovno osnivanje Programskog savjeta Skupštini društva, a potom Skupština društva bira članove toga tijela. Zaključno, u ime Uprave društva pozdravljam prijedlog ponovnog formiranja Programskog savjeta, a sve u svrhu unapređivanja kvalitete programskog sadržaja naše televizijske kuće”, poručila je Gordana Šimić Drenik.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže