Povežite se s nama

Mozaik

Dječja bolnica na Kantridi ugostila projekt Film u bolnici

Objavljeno

na
KBC Rijeka je cijeli prosinac na lokalitetu Kantrida ispunio filmskom čarolijom — ugostili smo vrijedan projekt Sedmog kontinenta naziva Film u bolnici te uljepšali bolničke dane našim malim pacijentima.

Tijekom ukupno pet susreta naši su najmlađi pacijenti imali priliku gledati sjajne europske filmove, upoznati filmske profesionalce te od njih naučiti tajne i trikove njihovih zanimanja. Tako su nas posjetili Sara Salamon, filmska montažerka, snimateljica i umjetnica; Antonija Veljačić, animatorica i scenografkinja na animiranim i igranim filmovima te i profesorica na riječkoj akademiji; Anja Sabol, glumica iz klase Rade Šerbedžije te suosnivačica kolektiva Igralke; Sara Grgurić, višestruko nagrađena mlada redateljica te Ivan Vranjić, snimatelj bogatog međunarodnog iskustva koje dijeli sa studentima na riječkoj akademiji.

Filmubolnici.org, besplatna je digitalna platforma Sedmog kontinenta kojoj je cilj razvedriti dane djeci koja borave u bolnicama i potaknuti im interes za filmsku umjetnost i samostalno kreativno stvaralaštvo. Rezultat je to zajedničkog projekta partnera iz Švedske, Belgije, Italije, Španjolske, Slovenije i Hrvatske koji se sufinancira sredstvima Potprograma MEDIA te provodi uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba. Na portalu filmubolnici.org nalazi se više od 80 filmskih djela recentne domaće i europske produkcije za djecu i mlade svih dobnih skupina, kao i festivalski naslovi kojima djeca mogu neograničeno i besplatno pristupiti za vrijeme boravka u bolnici i tijekom procesa liječenja pomoću dobivenog koda za pristup. Uz filmove, platforma sadrži i video preporuke filmaša, kratke kvizove, zoom susrete te metodičke prijedloge obrade filmova za učitelje.

Pored portala i digitalnog okruženja, projektne aktivnosti odvijaju se i na bolničkim odjelima – tako je i projekt zapravo počeo u Hrvatskoj u sedam zagrebačkih bolnica, a od sada je dostupan i malim pacijentima KBC-a Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže