Povežite se s nama

Vijesti

Dodijeljene diplome najboljim inovatorima u 2018. godini

Objavljeno

na


Nagrađeni su najbolji inovatori u Primorsko-goranskoj županiji za 2018. godinu. Dodijeljena su bespovratna poticajna sredstva u ukupnom iznosu od 150 tisuća kuna. PGŽ od 1995. godine putem javnog natječaja odbire najbolje inovacije sa područja Županije.

Zamjenica župana Marina Medarić i predsjednica Povjerenstva za izbor najboljih inovacija Anita Beletić Ilić čestitale su nagrađenima na njihovim inovacijama koje nastavljaju osvajati nagrade na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Autori prve tri inovacije nagrađeni iznosom od 18 tisuća kuna, druge tri iznosom od 13 tisuća kuna te treće tri iznosom od 10 tisuća kuna. Autorima čije su inovacije rangirane od 10. mjesta dodieljeno je po 2.100 kuna.

Prvonagrađeni su Dino Lenaz za uređaj za mjerenje homogenosti PHARMA-MAP211, Damir Pilepić za električni povodnik za male kućne ljubimce te Bela Nemet za sigurnosni sustav kružne pile. Druga tri mjesta osvojili su Željko Žic za uređaj za manualno injektiranje termoplasta, Beatta Ugrin za rukavice za čišćenje te Iva Ćulumović za liniju proizvoda od drena. Treće tri nagrađene inovacije su stola, oglavlje i kopča od filcane vune Doris Janković, sustav grijanja vode mikrovalovima Tihane Kalčić te kabina za bicikle, trokolice i skutere Tomislava Žica. Svaki inovator ukratko je predstavio svoj proizvod.

Od 1995. do 2017. godine od 353 inovacije koje su nagrađene poticajnim sredstvima, preko 268 ih je zaživjelo, od čega je 96 inovacija dospjelo na tržište, a za 172 inovacije izrađen je prototip.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram