Povežite se s nama

Vijesti

Dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, pet priznanja stiglo u PGŽ

Objavljeno

na


Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” je na svečanosti u Opatiji dodijelila nagrade, povelje i posebna priznanja u sklopu desete nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

Županijska Primorsko-goranska kašetica nagrađena je brončanom poveljom, a među dobitnicima s područja županije su i OPG Magriž i Kuća Krčkog pršuta Žužić, nagrađeni srebrnom poveljom te Poljoprivredna zadruga Pčelarstvo Apitrade, dobitnica brončanog “Suncokreta”. Posebno priznanje za održavanje tradicionalne turističke manifestacije „Ispraćaj stare i doček Nove godine u podne“ uručeno je Općini Fužine.

Općina Kneževi vinogradi, pionir ruralnog turizma u Baranji, ovogodišnji je šampion nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

Župan Zlatko Komadina čestitao je nominiranima i nagrađenima te naveo kako Primorsko-goranska županija kontinuirano ulaže u razvoj, jačanje i promociju ruralnih područja i autohtonih proizvoda. Jednako tako, istaknuo je, brojne nagrade koje pristižu u ovaj kraj dokaz su kvalitete i prepoznatljivosti. U prilog tome govori činjenica da najveći broj dobitnika “Suncokreta” prethodne godine, njih čak devet, dolazi iz Primorsko-goranske županije radi čega je PGŽ ugostila ovogodišnju svečanost dodjele nagrada.

Nagrade su dodijeljene u okviru Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu. Prijavljen je 161 kandidat iz 18 hrvatskih županija, a prvi put, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, pridružilo se i 16 prijavitelja iz BiH.

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske je projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija – turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti koji imaju zaštićene i marketinške oznake.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, uz ostale, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Petir, Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, državni tajnici Tonči Glavina, Željka Josić, Tugomir Majdak, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže