Povežite se s nama

Mozaik

Dolazi nam najluđi vikend Riječkog karnevala

Objavljeno

naNa konferenciji za medije održanoj danas u Salonu Grada detaljnije su predstavljeni programi završnog vikenda izvanrednog ljetnog izdanja Riječkog karnevala. Što sve očekuje posjetitelje u najluđem vikendu godine najavili su gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, Meštar Sandi i aktualna Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić, predsjednica Rotary kluba Rijeka – sv. Vid Sanja Krmpotić te predstavnica pokrovitelja INA d.d. Sanja Jakovac Šepić.

Gradonačelnik Marko Filipović obratio se prisutnima: “Karneval je dio riječkog identiteta i siguran sam da će i ovogodišnje ljetno izdanje donijeti u Rijeku onaj fantastični, pozitivni šušur i veselje koje karneval i karnevalisti uvijek nose sa sobom. Pozivam svih da dođu, da se priključe karnevalskim događanjima koja su pred nama i da se dobro zabave.”

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke osvrnuo se na turističku ponudu grada i najavio posebnosti izvanrednog izdanja Riječkog karnevala: “Riječki kalendar događanja u lipnju bogatiji je nego ikad prije i dok je ljetna turistička sezona već u punom zamahu, spremamo se za njegov vrhunac, neponovljivu trodnevnu zabavu koja će na najbolji način i službeno obilježiti početak ljeta. Pred nama je najluđi vikend godine – vikend Riječkog karnevala!

Nakon što su maske napokon pale, navlačimo one koje obožavamo nositi – karnevalske maske i kostime, ovog puta nešto tanje i manje. Biti što želimo nikad nije bilo „lakše“, bez dodatnih slojeva odjeće plodovi mašte pretaču se u prozračne materijale i slažu u karnevalska remek djela čiju ćemo izložbu uskoro gledati na riječkom Korzu.

Niske temperature nikad nisu uspjele obuzdati uzavrelu atmosferu na Riječkom karnevalu, a ovog će puta Rijeka doslovno gorjeti i to u svakom kutku grada, jer trgovi, ulice centra pa čak i pothodnici zaživjet će u ritmu Riječkog karnevala. Rijeku očekuje karnevalska fešta kakva do sad nije viđena! U stilu svjetski poznatih festivala cijeli će grad postati kulisa događaja koji će označiti povratak velikih manifestacija te na najbolji mogući način pokazati svijetu kako maškarana tradicija u našem kraju živi cijelu godinu, a svi karnevalisti će se složiti – Riječki karneval je način života.”

Od 17. – 19. lipnja Rijeka će upriličiti spektakl za sva osjetila s nastupima uživo, poznatim domaćim i stranim glazbenicima i DJ-evima, posebnim efektima i bojama karnevala na svakom koraku, a glavni će akteri, karnevalske grupe, prodefilirati gradom 18. lipnja u 17 sati!

Iznimno ove godine gosti i posjetitelji ujutro će moći potražiti osvježenje na jednoj od riječkih plaža dok će popodneva i večeri biti rezervirani za ludi provod koji će trajati do i ne baš ranih jutarnjih sati. Osim 10-tak lokacija na kojima će se odvijati karnevalski programi, mnogi će se ugostitelji priključiti manifestaciji te prirediti originalne zabave u svojim lokalima i na terasama širom grada, a radno će im vrijeme na dan povorke biti bez ograničenja.

Izvanredni ljetni Riječki karneval jedinstvena je prilika za odličan provod za sve turiste koji odluče posjetiti Rijeku u ovom terminu i za sve one koji će se naći u obližnjim destinacijama, ali i duž cijelog Jadrana jer bit će to vikend za pamćenje za koji se isplati „potegnuti“.

Jedinstvena je to prilika i za sve one koji u zimsko vrijeme ne mogu posjetiti Rijeku, a oduvijek su željeli biti dijelom manifestacije koju je i Sunday Times proglasio jednom od najegzotičnijih na svijetu. Ovo će izdanje zaista biti egzotično u svakom pogledu, a spojit će ljeto, karnevalske grupe i publiku iz cijelog svijeta koja će na najzabavniji način upoznati našu tradiciju i kulturu uz višednevnu zabavu na otvorenom.

Jedno je sigurno, karnevalisti su spremni prirediti neponovljivo iskustvo Riječkog karnevala u ljetnom terminu, najbolju moguću pozivnicu na sljedeće izdanje koje će se tradicionalno održati na zimu, a za koje se već sada predviđa da će biti jače i luđe nego ikad, nakon dva izdanja bez karnevalskog druženja „uživo“.

“Sve će početi u petak, 17.6. od jutra s Maškaranom jotom te navečer Humanitarnim karnevalskim gala party-em kojim će organizatori poželjeti dobrodošlicu svojim gostima te nas svečano, u raskošnim kostimima, uvesti u najluđi karnevalski dan. Zabava na Gatu Karoline Riječke uz Šajetu i Gazde nastavit će se do dugo u noć.” – najavio je Petar Škarpa

Više informacija o Humanitarnom karnevalskom gala party-u u ime Rotary Cluba Rijeka – Sv. Vid predstavila je predsjednica Sanja Krmpotić: “Srdačno Vas pozdravljam ispred RC Rijeka-Sv. Vid, koji je dugogodišnji partner Gradu u organiziranju Humanitarnog karnevalskog bala odnosno Gala party-ja, što nam je iznimno zadovoljstvo, tim više jer klub ove godine slavi svoj jubilarni 20.-ti rođendan na najbolji mogući način – čineći dobro za druge. Upravo s tom svrhom poput bala i ovogodišnji Gala party, nastavlja svoju tradiciju u pomaganju potrebitima, stoga će prikupljena sredstva biti namijenjena za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i skrbi za izbjeglice Crvenog križa. Članovi RC Rijeka-Sv. Vid će u svom služenju zajednici kao i do sada dati svoj doprinos, a zahvaljujemo svim suorganizatorima, sponzorima i uzvanicima, koji će uplatom kotizacije i svojim dolaskom na Gala party pridonijeti, da ova humanitarna akcija bude još uspješnija.“

“Na dan Karnevalske povorke zabava je organizirana na čak 6 gradskih lokacija. Prva, Gat Karoline Riječke – tradicionalno mjesto okupljanja maškara prije povorke, već će u podne početi s glazbom koja će se nastaviti kroz cijeli dan i noć, a ekipu će zabavljati Koktelsi i Grooversi. Party-ji sa zavidnim lineup-ovima sastavljenim od domaćih i stranih DJ-eva popodne će krenuti i na Titovom i Koblerovom trgu te u prostoru Tarsatičkog principija, a u večernjim satima nakon povorke pridružit će im se pothodnik Ulica Vatroslava Lisinskog i Uljarske ulice i zabava na Korzu gdje će nastupiti D’ Beni band. U nedjelju će po uzoru na karnevalske balove prošlog stoljeća priču zaokružiti Noć Krinolina na brodu Marina koji će i odjaviti ovogodišnji Riječki karneval.” – rekao je Petar Škarpa ukratko o bogatom trodnevnom programu Riječkog karnevala i završio pozivom svima da se pridruže najluđem vikendu godine:

“Ne propustite izvanredno izdanje Riječkog karnevala jer luda je zabava zagarantirana! Vidimo se u Rijeci!”

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke još se jednom zahvalio svim sponzorima i prepustio riječ Sanji Jakovac Šepić, rukovoditeljici Upravljanja proizvodnjom i energijom u INA – Rafineriji nafte Rijeka: “Zadnji je Karneval na neki način bio uvod u pandemiju, a nadamo se da ovogodišnji označava njezin definitivni odlazak. Već smo godinama partner Riječkog karnevala i ponosni sponzor različitih programa unutar karnevala, a to prijateljstvo danas i nastavljamo. Trudimo se pomoći u okvirima svojih mogućnosti i sačuvati kontinuitet ovakvih vrijednih, značajnih događanja. Iskoristila bih ovu prigodu da pozovem sve da se prepuste karnevalskom ludilu, stave svoje najbolje maske i pridruže se završnoj povorci. Nakon izazovnih godina svima nam treba veselja.”

Na ludi vikend provod i Karnevalsku povorku Riječkog karnevala pozvali su i Meštar Sandi i Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić koji s velikim oduševljenjem očekuju jedinstveni karnevalski događaj koji će ispisati još jednu crticu u bogatoj povijesti najpoznatije riječke manifestacije.

Izravni prijenos Karnevalske povorke Riječkog karnevala ove subote tradicionalno možete pratiti na Kanalu Ri kao i putem online streama u cijelom svijetu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže