Povežite se s nama

Mozaik

Dolazi nam najluđi vikend Riječkog karnevala

Objavljeno

na


Na konferenciji za medije održanoj danas u Salonu Grada detaljnije su predstavljeni programi završnog vikenda izvanrednog ljetnog izdanja Riječkog karnevala. Što sve očekuje posjetitelje u najluđem vikendu godine najavili su gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, Meštar Sandi i aktualna Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić, predsjednica Rotary kluba Rijeka – sv. Vid Sanja Krmpotić te predstavnica pokrovitelja INA d.d. Sanja Jakovac Šepić.

Gradonačelnik Marko Filipović obratio se prisutnima: “Karneval je dio riječkog identiteta i siguran sam da će i ovogodišnje ljetno izdanje donijeti u Rijeku onaj fantastični, pozitivni šušur i veselje koje karneval i karnevalisti uvijek nose sa sobom. Pozivam svih da dođu, da se priključe karnevalskim događanjima koja su pred nama i da se dobro zabave.”

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke osvrnuo se na turističku ponudu grada i najavio posebnosti izvanrednog izdanja Riječkog karnevala: “Riječki kalendar događanja u lipnju bogatiji je nego ikad prije i dok je ljetna turistička sezona već u punom zamahu, spremamo se za njegov vrhunac, neponovljivu trodnevnu zabavu koja će na najbolji način i službeno obilježiti početak ljeta. Pred nama je najluđi vikend godine – vikend Riječkog karnevala!

Nakon što su maske napokon pale, navlačimo one koje obožavamo nositi – karnevalske maske i kostime, ovog puta nešto tanje i manje. Biti što želimo nikad nije bilo „lakše“, bez dodatnih slojeva odjeće plodovi mašte pretaču se u prozračne materijale i slažu u karnevalska remek djela čiju ćemo izložbu uskoro gledati na riječkom Korzu.

Niske temperature nikad nisu uspjele obuzdati uzavrelu atmosferu na Riječkom karnevalu, a ovog će puta Rijeka doslovno gorjeti i to u svakom kutku grada, jer trgovi, ulice centra pa čak i pothodnici zaživjet će u ritmu Riječkog karnevala. Rijeku očekuje karnevalska fešta kakva do sad nije viđena! U stilu svjetski poznatih festivala cijeli će grad postati kulisa događaja koji će označiti povratak velikih manifestacija te na najbolji mogući način pokazati svijetu kako maškarana tradicija u našem kraju živi cijelu godinu, a svi karnevalisti će se složiti – Riječki karneval je način života.”

Od 17. – 19. lipnja Rijeka će upriličiti spektakl za sva osjetila s nastupima uživo, poznatim domaćim i stranim glazbenicima i DJ-evima, posebnim efektima i bojama karnevala na svakom koraku, a glavni će akteri, karnevalske grupe, prodefilirati gradom 18. lipnja u 17 sati!

Iznimno ove godine gosti i posjetitelji ujutro će moći potražiti osvježenje na jednoj od riječkih plaža dok će popodneva i večeri biti rezervirani za ludi provod koji će trajati do i ne baš ranih jutarnjih sati. Osim 10-tak lokacija na kojima će se odvijati karnevalski programi, mnogi će se ugostitelji priključiti manifestaciji te prirediti originalne zabave u svojim lokalima i na terasama širom grada, a radno će im vrijeme na dan povorke biti bez ograničenja.

Izvanredni ljetni Riječki karneval jedinstvena je prilika za odličan provod za sve turiste koji odluče posjetiti Rijeku u ovom terminu i za sve one koji će se naći u obližnjim destinacijama, ali i duž cijelog Jadrana jer bit će to vikend za pamćenje za koji se isplati „potegnuti“.

Jedinstvena je to prilika i za sve one koji u zimsko vrijeme ne mogu posjetiti Rijeku, a oduvijek su željeli biti dijelom manifestacije koju je i Sunday Times proglasio jednom od najegzotičnijih na svijetu. Ovo će izdanje zaista biti egzotično u svakom pogledu, a spojit će ljeto, karnevalske grupe i publiku iz cijelog svijeta koja će na najzabavniji način upoznati našu tradiciju i kulturu uz višednevnu zabavu na otvorenom.

Jedno je sigurno, karnevalisti su spremni prirediti neponovljivo iskustvo Riječkog karnevala u ljetnom terminu, najbolju moguću pozivnicu na sljedeće izdanje koje će se tradicionalno održati na zimu, a za koje se već sada predviđa da će biti jače i luđe nego ikad, nakon dva izdanja bez karnevalskog druženja „uživo“.

“Sve će početi u petak, 17.6. od jutra s Maškaranom jotom te navečer Humanitarnim karnevalskim gala party-em kojim će organizatori poželjeti dobrodošlicu svojim gostima te nas svečano, u raskošnim kostimima, uvesti u najluđi karnevalski dan. Zabava na Gatu Karoline Riječke uz Šajetu i Gazde nastavit će se do dugo u noć.” – najavio je Petar Škarpa

Više informacija o Humanitarnom karnevalskom gala party-u u ime Rotary Cluba Rijeka – Sv. Vid predstavila je predsjednica Sanja Krmpotić: “Srdačno Vas pozdravljam ispred RC Rijeka-Sv. Vid, koji je dugogodišnji partner Gradu u organiziranju Humanitarnog karnevalskog bala odnosno Gala party-ja, što nam je iznimno zadovoljstvo, tim više jer klub ove godine slavi svoj jubilarni 20.-ti rođendan na najbolji mogući način – čineći dobro za druge. Upravo s tom svrhom poput bala i ovogodišnji Gala party, nastavlja svoju tradiciju u pomaganju potrebitima, stoga će prikupljena sredstva biti namijenjena za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i skrbi za izbjeglice Crvenog križa. Članovi RC Rijeka-Sv. Vid će u svom služenju zajednici kao i do sada dati svoj doprinos, a zahvaljujemo svim suorganizatorima, sponzorima i uzvanicima, koji će uplatom kotizacije i svojim dolaskom na Gala party pridonijeti, da ova humanitarna akcija bude još uspješnija.“

“Na dan Karnevalske povorke zabava je organizirana na čak 6 gradskih lokacija. Prva, Gat Karoline Riječke – tradicionalno mjesto okupljanja maškara prije povorke, već će u podne početi s glazbom koja će se nastaviti kroz cijeli dan i noć, a ekipu će zabavljati Koktelsi i Grooversi. Party-ji sa zavidnim lineup-ovima sastavljenim od domaćih i stranih DJ-eva popodne će krenuti i na Titovom i Koblerovom trgu te u prostoru Tarsatičkog principija, a u večernjim satima nakon povorke pridružit će im se pothodnik Ulica Vatroslava Lisinskog i Uljarske ulice i zabava na Korzu gdje će nastupiti D’ Beni band. U nedjelju će po uzoru na karnevalske balove prošlog stoljeća priču zaokružiti Noć Krinolina na brodu Marina koji će i odjaviti ovogodišnji Riječki karneval.” – rekao je Petar Škarpa ukratko o bogatom trodnevnom programu Riječkog karnevala i završio pozivom svima da se pridruže najluđem vikendu godine:

“Ne propustite izvanredno izdanje Riječkog karnevala jer luda je zabava zagarantirana! Vidimo se u Rijeci!”

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke još se jednom zahvalio svim sponzorima i prepustio riječ Sanji Jakovac Šepić, rukovoditeljici Upravljanja proizvodnjom i energijom u INA – Rafineriji nafte Rijeka: “Zadnji je Karneval na neki način bio uvod u pandemiju, a nadamo se da ovogodišnji označava njezin definitivni odlazak. Već smo godinama partner Riječkog karnevala i ponosni sponzor različitih programa unutar karnevala, a to prijateljstvo danas i nastavljamo. Trudimo se pomoći u okvirima svojih mogućnosti i sačuvati kontinuitet ovakvih vrijednih, značajnih događanja. Iskoristila bih ovu prigodu da pozovem sve da se prepuste karnevalskom ludilu, stave svoje najbolje maske i pridruže se završnoj povorci. Nakon izazovnih godina svima nam treba veselja.”

Na ludi vikend provod i Karnevalsku povorku Riječkog karnevala pozvali su i Meštar Sandi i Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić koji s velikim oduševljenjem očekuju jedinstveni karnevalski događaj koji će ispisati još jednu crticu u bogatoj povijesti najpoznatije riječke manifestacije.

Izravni prijenos Karnevalske povorke Riječkog karnevala ove subote tradicionalno možete pratiti na Kanalu Ri kao i putem online streama u cijelom svijetu.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže