Povežite se s nama

Mozaik

Dovršen EU projekt HALU BOOK – program poticanja čitanja na području općine Viškovo

Objavljeno

na
U prostoru središnje knjižnice u Marinićima, danas je održana završna konferencija za medije EU projekta HALU BOOK – programi poticanja čitanja na području općine Viškovo. Projekt je to koji se provodio od srpnja prošle godine, a projektnim aktivnostima se poticalo čitanje kod djece, mladih, nezaposlenih, osoba starijih od 54 godine i osoba s invaliditetom. Nositelj projekta je Javna ustanova Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora, a partner Općina Viškovo. Ukupna vrijednost projekta je 45.292,84 eura, a projekt je s 85 posto sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a s 15 posto iz Državnog proračuna Republike Hrvatske s pozicije Ministarstva kulture i medija. Voditeljica projekta Halubook Jasmina Fabac istaknula je da su ukupno održane 93 radionice na kojima je sudjelovalo 70-ak polaznika.

„Najveće zanimanje pobudile su radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta Pričaonica za najmađe i Mali čitateljski kutić. 50-ak djece sudjelovalo je na ukupno 40 radionica, a njihovi su dojmovi bili iznimno pozitivni, kako njih tako i njihovih roditelja. Održale su se i radionice za mlade od 14 do 25 godina, za osobe s invaliditetom, za nezaposlene te za osobe starije od 54 godine.“, istaknula je voditeljica projekta Jasmina Fabac, viša stručna suradnica za pripremu i provedbu EU projekta Općine Viškovo.

Ravnateljica Javne ustanove Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora Branka Miočić naglasila je kako su polaznici radionica bili vrlo zadovoljni.

„Korisnici različitih životnih iskustava i razine obrazovanja su slušali naše stručne savjete, osjećali su se ugodno i dobrodošlo, razmjenjivali su iskustva, dobili preporuke za knjižne naslove, naučili pretraživati knjižni fond Halubajske zore. Posebno zanimljivo bilo je na radionicama kreativnog pisanja koje je vodio književnik Davor Grgurić pa mi je drago da su polaznici uz njegovu podršku naučili nešto novo. Ovo je svakako hvalevrijedan projekt, a mi smo kao Javna ustanova vlastitim sredstvima odlučili tijekom ljeta nastaviti s programima za djecu, a najesen i za nezaposlene te osobe starije od 54 godine. Sve informacije bit će dostupne na web stranici Halubajske zore. Na kraju moram istaknuti svesrdnu pomoć Općine Viškovo, kako u pripremi projekta tako i u administrativnom dijelu budući da nam je ovo bio prvi projekt sufinanciran europskim sredstvima pa nam je njihovo iskustvo bilo dragocjeno“, naglasila je Branka Miočić.

Zamjenik načelnice Općine Viškovo Denis Mladenić izrazio je zadovoljstvo provedbom ovog projekta jer je njime obogaćen kulturni i društveni sadržaj u Viškovu. Kao posebnu vrijednost projekta istaknuo je podizanje svijesti kod ljudi o važnosti čitanja.

U okviru projekta realizirana je i medijska kampanja sa svrhom popularizacije čitanje i istaknut pozitivan utjecaj čitanja na cjelokupni osobni razvoj i socijalnu integraciju ciljanih skupina – djece, mladih, nezaposlenih, osoba s invaliditetom, te osoba starijih od 54 godine. Za potrebe informiranja ciljanih skupina projekta izrađena je i projektna web stranica.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže