Povežite se s nama

Vijesti

Dožupan Mamula šokirao izjavom “Gomirje je najzapadnije mjesto srpsko u, ajmo reći, Republici Hrvatskoj”

Objavljeno

na
Dožupan Primorsko-goranske županije Petar Mamula nedavno je bio dio službene delegacije koja je posjetila Republiku Srbiju, gdje su bili na Festivalu trube u Guči uz udrugu čiji su članovi od županije dobili novac za odlazak na taj festival.

Tom prilikom Mamula je dao izjavu za jednu tamošnju TV postaju i iznenadio nemali broj ljudi, naročito u Gomirju i čitavom gradu Vrbovskom. “Ove godine smo došli s jednim društvom iz jednog malog mjesta iz Gorskog kotra iz Primorsko goranske županije, iz Gomirja, iz zapravo najzapadnijeg mjesta srpskog u, ajmo reći, Republici Hrvatskoj”, rekao je Mamula tijekom službenog puta u Republici Srbiji.

Zbog te izjave ga je na nedavnoj sjednici Županijske skupštine prozvao Lovorko Gržac, no tom prilikom je Mamula sve demantirao. “Izjave koje govorite nisam dao, to jasno i glasno govorim s ove govornice. Molim vas da prikažete tu snimku. Nikad nisam rekao “ajmo reći Republika Hrvatska”, uvijek sam jasno i glasno dao do znanja otkuda dolazim i čiji sam državljanin”, rekao je Mamula.

No, na video snimci se ipak jasno i glasno čuje upravo izjava zbog koje je prozvan, ali očito nije bio spreman ponuditi ispriku zbog, u najmanju ruku, prilično nespretno složene izjave, ukoliko se već radilo o pogrešci.

Zbog takve izjave zatražili smo komentar od strane gradonačelnika Vrbovskog, Dražena Mufića, koji je na izborima pobijedio kao nezavisni kandidat, a uputili smo također mail u PGŽ kako bismo čuli i komentar župana Komadine.

Mamula već je dulji niz godina na funkciji dožupana u Primorsko-goranskoj županiji, a do te “fotelje” došao je uz pomoć 781 glasa kao kandidat za dožupana iz redova srpske nacionalne manjine, od ukupno približno 15 tisuća Srba koliko ih prema posljednjem popisu stanovništva ima u PGŽ. Župan Komadina, primjerice, sa svojim zamjenicima, dobio je povjerenje od strane gotovo 58 tisuća stanovnika Primorsko-goranske županije. Mamula prima mjesečnu plaću od približno 15 tisuća kuna, što predstavlja mjesečni trošak za županijski proračun od 27 tisuća kuna.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže