Povežite se s nama

Mozaik

Druga MIK večer u Rijeci oduševila sve, pobijedila pjesma “Suza s Kvarnera”

Objavljeno

na


“Korakom lakim ću poći u riječku modru večer” pjevao je Ivo Robić, a MIK je upravo tako došao u svoju matičnu luku i za sobom ostavio trag. Topla riječka večer na ispunjenom Trgu Riječke rezolucije bila je ispunjena onom pravom pozitivnom mikovskom energijom koja traje već 59 godina. I koja će zasigurno trajati još dugo, jer sinergija mikovaca i publike je ono što jedini putujući festival čin i jedinstvenim oduvijek.

Riječka publika je još jednom pokazala koliko voli MIK i velikim je pljeskom ispratila sve izvođače, a sve je zajedno na početku večeri pozdravio riječki gradonačelnik Marko Filipović koji je obećao finalnu večer u Rijeci u što skorijem vremenu. Nakon što je gradonačelnik svima zaželio ugodnu večer, voditelji Lena i Borna su najavili sinoćnje pobjednike koji su, prema pravilima festivala, večeras nastupali prvi, a nakon njih je publika uživala u još sedamnaest skladbi i prema pljesku publike bilo je doista teško procijeniti kome će dati najviše glasova. Kao i prošle večeri, i ove se festival zahvalio dugogodišnjim sudionicima mikovske karavane pa je tako direktor festivala Andrej Baša uručio plaketu Tamari Brusić za 15. nastup na festivalu, a župan primorsko – goranski Zlatko Komadina Josi Butorcu za 25. jubilarni nastup.

Nakon natjecateljskog dijela uslijedio je revijalni program u kojem su raspoloženu publiku zabavili Voljen Grbac i Joso Butorac, Katja Budimčić Sabljar, Alen Vitasović, klapa Tić, Nikolina Tomljanović, Tamara Brusić, Duško Jeličić i Dorijan Rubeša, a u to vrijeme su se prebrojavali glasovi riječke publike.

A evo kako je ona svojim glasovima podijelila nagrade: treće mjesto sa 75 glasova osvojila je skladba “Bit ćeš se moje” koju se izvele Božidarka Matija Čerina i ž.v.s. Luštrin, drugo mjesto sa 115 riječkih glasova osvojila je skladba “Ženske za feštu” u izvedbi Tamare Brusić i ženske klape Hreljin, dok su uvjerljivo slavili Voljen Grbac, Joso Butorac i klapa Tić sa skladbom “Suza s Kvarnera” koja je osvojila 169 glasova riječke publike. U ukupnom poretku, nakon dvije festivalske večeri,  vodi “Suza s Kvarnera” s ukupno 44 boda, drugi su Nevia Rigutto i Duško Jeličić sa skladbom “Pod ruku me ćapaj” i 39 bodova, dok su treće “Ženske za feštu” sa 37 bodova.

Sjajne opatijske i riječke večeri izvrsna su najava one koja slijedi, a bit će zasigurno posebna, jer MIK prvi put u svojoj povijesti stiže u Barban. U 21 sat na Barbanskoj placi zapjevat će ne samo mikovci u natjecateljskom nego i posebni gosti. Ali, o tome sutra…

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže