Povežite se s nama

Nešto malo manje od četiri mjeseca dijele nas do idućih lokalnih i regionalnih izbora u kojima ćemo birati nove (grado)načelnike i župane, a u Opatiji će građani i po treći puta svoje povjerenje moći dati Ivi Dujmiću, koji je na gradonačelničkoj funkciji od 2009. godine.

Dujmić je još ranije najavio kako se namjerava kandidirati i ove godine, no ipak nije dobio potporu opatijskog SDP-a, čiji je gradski odbor kao svog kandidata odabrao Fernanda Kirigina, aktualnog Dujmićevog zamjenika.

Putem svog Facebook profila Dujmić je ovog utorka, 17. siječnja, otkrio kako je dan ranije napustio SDP te samim time indirektno najavio da će na lokalne izbore ići kao nezavisni kandidat.

“Član sam SDP-a već gotovo 20 godina te još uvijek smatram kako politika treba biti častan i odgovoran posao. Na jučerašnjem sastanku predsjedništva SDP-a Primorsko-goranske županije najavio sam svojim kolegama moje istupanje iz članstva stranke. Svoju odluku odmah sam pismenim putem dostavio Gradskoj organizaciji Opatija, PGŽ i središnjici stranke.

Sve što sam imao za reći napisano je u mojoj odluci o istupanju i rekao sam to direktno svim članovima predsjedništva SDP PGŽ. Svi oni su moji dugogodišnji kolege koje poštujem, i koji su mi i ranije dali podršku za moj treći mandat na čelu Grada Opatije. Iskrenim razgovorom obrazložio sam moju odluku te ništa više ne želim komentirati protiv stranke čiji sam član i predsjednik bio dugi niz godina.

Činjenica je da iza mene stoje vidljivi rezultati i napredak Opatije, kao i u mandatu realizirana sva obećanja dana građanima na prošlim izborima.  Isto tako SDP u Opatiji više nije SDP kojeg sam stvarao i bio član svih ovih godina, kao što to više nije SDP koji je sa mnom pobjeđivao na lokalnim izborima. Uvijek sam vjerovao u vrijednosti i načela socijaldemokracije, te ću iste nastaviti braniti i dalje.

Trenutno vodstvo opatijskog SDP-a nema moju osobnu niti profesionalnu podršku, kao vjerujem niti podršku velikog dijela članstva i simpatizera SDP-a.  Iz navedenih razloga istupio sam iz stranke i vjerujem da će loše vodstvo opatijskog SDP-a doći do izražaja na predstojećim lokalnim izborima. Hvala svima vama na podršci”, poručio je Dujmić te priložio i pismo koje je uputio sad već svojoj bivšoj stranci.

Dujmic1Dujmic2