Povežite se s nama

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv dvojice hrvatskih državljana (1981. i 1989.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj provelo dokazne radnje njihova prvog ispitivanja.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 9/10. siječanja 2018., u cilju da se okoriste za točno neutvrđeni novčani iznos, preuzeli i smjestili u teretni prostor kombi vozila trinaestero afganistanskih i pakistanskih državljana (među kojima i četvero djece niske životne dobi, a jedno staro tek 3,5 mjeseca).

Kombi vozilom je upravljao 37-godišnjak prema državnoj granici sa Slovenijom kako bi ilegalni migranti, izbjegavajući graničnu kontrolu, izašli iz Republike Hrvatske, dok mu je 29-godišnjak osiguravao relaciju kretanja vozeći se u osobnom vozilu ispred njega. Dolaskom u blizinu državne granice zatekli su ih i uhitili policijski službenici.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, poručuju iz DORH-a.