Povežite se s nama

Štandovi s namirnicama iz hrvatske proizvodnje postavljeni su na Rivi boduli i Terminalu u sklopu akcije „Kupujmo hrvatsko“ i regate Fiumanka.

Akcija „Kupujmo hrvatsko“, koja za cilj ima jačanje proizvodnje u Hrvatskoj te posredno poticanje aktivnosti u cijelom gospodarskom sektoru, uključujući otvaranje radnih mjesta, traje dvadeset jednu godinu, a promocija namirnica proizvedenih u Hrvatskoj održava se 8. i 9. lipnja od 9 do 19 sati na riječkoj Rivi. Sto trideset izlagača, proizvođača, OPG-ova, zadruga predstavljaju svoje proizvode, a akciju prati i bogat zabavni program.

Otvaranju promocije prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, predsjednik direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, predsjednik Županijske komore HGK Vidoje Vujić i predstavnik HGK Josip Zaher.

Prilikom otvaranja rečeno je kako proizvođači iz Hrvatske ulažu velik trud u kvalitetu svojih proizvoda, te kako njihov marljivi rad treba predstaviti domaćim potrošačima da bi se razvila svijest i potakla kupovina domaćih proizvoda. Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović istaknuo je kako se nada da će veliki trgovački lanci povećati svoju ponudu ovih proizvoda i namirnica među vlastitom ponudom i kazao kako će prigodno spajanje regate Fiumanka i akcije „Kupujmo hrvatsko“ privući veliki interes građana. Prisutne su pozdravili i Ljiljana Ivetac i Davor Perović, organizatori Fiumanke čije jedriličarske regate započinju danas.

Grad Rijeka