Povežite se s nama

Vijesti

Energo spreman za sezonu grijanja, prate se vremenske prilike

Objavljeno

naSve zgrade priključene na toplinski sustav Energa mogu početi s grijanjem već sada. Ovlašteni predstavnici zgrada mogu Energu dostaviti zahtjev i tražiti raniji ili kasniji početak grijanja, neovisno o vanjskim vremenskim uvjetima i odluci Energa o službenom početku sezone grijanja.  

– Sezona grijanja uobičajeno počinje kada tri uzastopna dana temperatura u gradu Rijeci padne ispod 12 Celzijevih stupnjeva u 21 sat, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda. Vremenske prilike u listopadu često su promjenjive i teško predvidljive, ali prema dosadašnjoj praksi će Energo samostalno odlučiti o početku sezone grijanja, u periodu između 20. listopada i 10. studenog, neovisno o izmjerenoj temperaturi. No, bez obzira na vremenske prilike, najkasniji početak službene sezone grijanja će biti 10. studenog – tumači Vatroslav Jukić, direktor Sektora topline u Energu.   

Dodaje da će, o početku i završetku sezone grijanja, Energo obavijestiti ugovorne servisere, s kojima je zgrada sklopila ugovor. Zahtjev za ranije ili kasnije uključenje Energu mogu uputiti isključivo ovlašteni predstavnici stanara. Ne mogu se uvažavati zahtjevi pojedinačnih stanara i njih će se uputiti da zahtjeve predaju svojem ovlaštenom predstavniku. Što se, pak, tiče zgrada s više ulaza, spojenih na istu podstanicu, one moraju imati natpolovičnu većinu ovlaštenih predstavnika za podnošenje zahtjeva. 

Upute  za ovlaštene predstavnike stanara, koje između ostalog sadrže opis postupka zahtjeva za početak ili završetak grijanja za pojedinu zgradu, mogu se naći na web stranicama Energa. 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram