Povežite se s nama

Sport

Europski tjedan mobilnosti u Rijeci uz šetnju i vožnju

Objavljeno

na


Grad Rijeka i ove godine, od 16. do 22. rujna, obilježava Europski tjedan mobilnosti. 

Grad Rijeka godinama promovira održivu urbanu mobilnost, sprječavanje emisije štetnih plinova,  kvalitetniji način života i kulturu življenja u urbanim sredinama.

Odabirom središnje teme svake se godine Europski tjedan mobilnosti usredotočuje na neki od aktualnih problema povezanih s održivom mobilnošću. 

Središnja tema ovogodišnjeg tjedna je „Safe Walking & Cycling“, odnosno „Sigurno hodanje i bicikliranje“, a moto je „Walk with us!“, odnosno „Krećite se s nama!“.
Cilj je promovirati sigurno pješačenje i bicikliranje kao aktivne oblike kretanja, njihove prednosti i utjecaj na zdravlje, okoliš i ekonomsku isplativost, te potaknuti građane na korištenje aktivnih modela transporta (hodanje, bicikliranje) ili njihovo kombiniranje sa javnim prijevozom.

Aktivni oblici prijevoza, poput hodanja i vožnje biciklom ne proizvode emisije i čine naše srce i tijelo zdravima. Gradovi koji promiču hodanje i vožnju biciklom smatraju se privlačnijima, manje zagađenima i s većom kvalitetom života.

Tijekom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti održat će se i kampanja „Rijeka u kretanju“ kojom se poručuje da svatko može, bez obzira na dob ili fizičku spremu, s minimalnim naporom učiniti nešto za svoje zdravlje.

U srijedu, 18. rujna 2019. u Gradskoj vijećnici (Korzo 16), u vremenu od 10 do 11 sati održat će se skup predavanja Europskog tjedna mobilnosti „O hodanju i zdravlju!“, otvoren za sve građane.
Skup predavanja organizira Grad Rijeka u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, a posvećeni su važnosti kretanja i fizičke aktivnosti za zdravlje.
O temi će iz različitih kutova gledanja progovoriti prim. Helena Glibotić Kresina, dr.med., Alenka Brozina, dr.med. te mr.sc. Sergio de Privitellio, prof. kineziologije.

U vremenu od 11 do 11,30 u Gradskoj vijećnici će se održati prezentacija gradskog projekta „E-biciklom po Rijeci“, o uvođenju sustava javnih električnih bicikli u gradu Rijeci.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram