Povežite se s nama

Kultura

Evo kako je Frljić odgovorio na kaznenu prijavu

Objavljeno

na
Intendant hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, Oliver Frljić, već punih tjedan dana puni riječke, ali i hrvatske nacionalne medije. Nakon što je krajem proteklog tjedna privukao veliku pažnju otimanjem foto-aparata aktivistici Vedran Spadoni Štefanić koja je fotografirala predstavu “Hrvatsko glumište” te joj je zatim pobrisao sporne fotografije, fokus se vratio na isticanje zastave duginih boja na praznik Dan nezavisnosti.

Taj je slučaj pomalo pao u zaborav, sve dok Mile Biondić u ime Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata u srijedu nije najavio podnošenje kaznene prijave Državnom odvjetništvu zbog, kako on smatra, povrede ugleda Republike Hrvatske, za što je Kaznenim zakonom u slučaju presude moguće odrediti čak do godinu dana zatvora.

Nije poznato je li kaznena prijava već zaista i podnijeta, no intendant Frljić se ipak odlučio na reakciju, vjerojatno zbog velikog interesa javnosti.

Reakcija je iznimno kratka, ona se zapravo sastoji od slanja medijima tek jedne fotografije, koju možete pogledati u nastavku, a na njoj se vidi da je osim tzv. LGBT zastave, na samom vrhu kazališta istaknuta također i državna zastava.

zastava-hnk22

Foto: Delo

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.02.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa (Jelačićev trg 3) dana 02.i 04.03.2024. godine iznimno raditi od 6:30 do 13 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produljivati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže