Povežite se s nama

Mozaik

Evo što sve donosi udarni karnevalski vikend

Objavljeno

na


Međunarodna karnevalska povorka, ove godine najavljena za nedjelju 15. veljače, događaj je kojem su vodila sva brojna događanja tijekom Riječkog karnevala. Velikoj završnici će prethoditi i niz popratnih maškaranih događanja, od kojih je u ovom posljednjem tjednu dio i humanitaran, a sve je najavljeno danas na konferenciji za medije.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel pozvao je sve koji mogu i žele da u nedjelju dođu na Korzo gdje će se održati 32. po redu Međunarodna karnevalska povorka i uz dobru zabavu isprate još jedan Riječki karneval. – Karnevalske skupine i ove su godine pripremile zanimljive maske u čije je nastajanje uložen velik trud. Uvjeren sam da ćemo u nedjelju ponovno uživati u njihovoj ljepoti i raskoši te da će nas maske nasmijati i razveseliti, ali i podsjetiti na događaje koji su obilježili proteklu godinu – rekao je gradonačelnik dodavši kako se i ove godine na Korzu očekuje i veći broj turista koji će u Rijeku doći kako bi pogledali povorku. Obersnel je najavio i tradicionalni Humanitarni karnevalski bal koji će se održati subotu, 14. veljače 2015. godine, u palači Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja i na kojem će se prikupljati sredstva za Klub za dresurno jahanje osoba s invaliditetom Pegaz Rijeka, za nabavku konja za terapijsko jahanje i dresuru. Riječ je o 16. Karnevalskom balu, ali i 10. po redu koji nosi humanitarni predznak. – Do sada je na humanitarnim balovima sakupljeno gotovo milijun kuna i vjerujem da ćemo i ovog puta prikupiti dovoljno sredstava za ostvarenje cilja – rekao je gradonačelnik zahvalivši se svim partnerima i sponzorima bala.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa najavio je da Međunarodna karnevalska povorka ove godine broji oko 10.000 sudionika u 113 grupa, s ukupno 80 uvijek posebno atraktivnih alegorijskih kola, a od toga nam 10 grupa dolaze iz inozemstva – Italije, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Makedonije i SAD-a i 12 grupa iz raznih dijelova Hrvatske. Uz to, kao i svake godine, grupa studentske udruge AIESEC sastoji se od brojnih članova iz raznih europskih zemalja. Prve riječke mažoretkinje zagrijat će nas zabavnim programom prije početka same povorke koja kreće u 12 sati, a kraj je uvijek u režiji grupe Pom-F-Ri, koji će po završetku povorke, oko 20 sati, na Adamićevom gatu presuditi Pustu jedinstvenom ceremonijom paljenja na moru. Završetkom „službenog“ dijela, zabava ne prestaje, već se seli u riječke kafiće, klubove i Ex port Deltu gdje će cijeli dan trajati velika završna fešta, a na pozornici na Korzu prisutne će zagrijavati grupa Venus.

Nasuprot pozornice na Korzu bit će postavljena tribina, a karte po cijeni od 50,00 kn mogu se kupiti u Turističkom informativnom centru, Korzo 14.

Kao što je bilo i kod Dječje karnevalske povorke i ovu, popularno zvanu „veliku“ povorku, bit će moguće pratiti iz svih krajeva svijeta, izravnim prijenosom na Kanalu Ri, te posredstvom tvrtke Multilink webcastom na službenoj stranici Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr, a od ove godine i na YouTube kanalu Karnevala. Potrebno je naglasiti da će i ove godine Radio Rijeka u svom Maškaranom maratonu izravno prenositi povorku tijekom cijelog njezinog trajanja.

Posebni prilog o Međunarodnoj karnevalskoj povorci izaći će na 32 stranice u Novome listu u ponedjeljak 16. veljače, a propušteno će se moći nadoknaditi i putem reportaže koja će se emitirati u utorak 17. veljače u 21 sat na HTV2.

Škarpa je naglasio kako je nakon prošlogodišnjeg povećanja turističkog prometa Rijeke za 19% i povećanja od čak 46% u siječnju ove godine, očekuje odlične rezultate i u periodu za vrijeme Riječkog karnevala. Za posljednji vikend svoj dolazak su najavile brojne grupe turista s obližnjih tržišta kao što su Italija, Mađarska, Austrija, Slovenija… ali i iz dalekog Japana, te iz raznih dijelova Hrvatske, za koje vjeruje da će popuniti riječke i opatijske hotele u ovom razdoblju. Sve to je rezultat opsežne nacionalne i internacionalne kampanje, ali i aktivnosti u sklopu projekta Hrvatska 365.

MKP_trasa povorkeOsim Međunarodne karnevalske povorke, posljednji tjedan Riječkog karnevala donosi još niz programa. Nakon uspješnog preseljenja Karnevalskih zabava uz Zagrebačku pivovaru iz šatora na Delti u prostor Ex port Delte, od početka Karnevala je održano već niz koncerata za najrazličitije ukuse. U posljednjem vikendu Jelena Rozga dolazi 13.2., a na samo Valentinovo vladat će techno-romantika uz Carnival DJ Session i portugalskog DJ Industrialyzera i jake domaće snage. Na dan povorke, 15.2., u Ex port Delti održat će se cjelodnevna završna karnevalska fešta uz Brevis band i Number One.

Na posljednjem izdanju Maškaranih promenada, koje donose duh karnevala u svakodnevni život na Korzu, predstavit će nam se mažoretkinje „Halubajke“, i to u petak 13.2. od 17 do 20 sati.

Osim Humanitarnog karnevalskog bala, najavljena su još tri humanitarna događanja – isti dan u isto vrijeme, u subotu 14.2. s početkom u 11 sati, održavaju se Humanitarna maškarana jota na Trgu 128. brigade HV-a i Humanitarna maškarana maneštra u sklopu Maškaranog maratona Radio Rijeke u Bazarigovom prolazu. Jota se kuha u korist Udruge za Down sindrom “Rijeka 21”, a maneštra za humanitarne aktivnosti Rotary kluba Rijeka. Po završetku Riječkog karnevala na mrežnim stranicama Karnevala organizirat će se prodajna izložba fotografija  „Nasmiješena lica Riječkog karnevala“, od koje će sva prikupljena sredstva ići riječkom prihvatilištu za beskućnike. Ova humanitarna izložba u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke i Foto studija Kurti, trajat će od 20.2. do 20.3.

Gurmansko-kulturno-zabavna manifestacija Maškarano Kontanje, smještena na mostu kod hotela Continental, u svom posljednjem tjednu donosi sljedeće gastro-zabavne programe: Restoran „Ronjgi“ i Lovci na jelene 10.2., Konoba „Nebuloza“ i 80s by DJ Woelfl 11.2., Restoran „Stara pošta“ i The Mystic Rose Ensamble 12.2., Konoba „Portić“ i Pinky and the Brain 13.2., „Wok by Matija” i Carnival Valentine Party 14.2., te za posljednji dan, 15.2., Karnevalska padela i Carnival Brass Session uz Limenu glazbu Lovran.

Meštar Toni i Kraljica Riječkog karnevala Stella Paris pozvali su sve da u potpunosti iskoriste završnicu Karnevala, koja uz Međunarodnu  karnevalsku povorku, koncerte i humanitarna događanja, pruža priliku za plesanje po cijelome gradu, za sve generacije. Tako najmlađi i ovaj vikend mogu naći zabave za sebe u KUC Kalvariji na Dječjem balu pod maskama 14.2. i u hotelu Continental 14. i 15.2. na maskenbalu „Zlatna djeca“. Za odrasle maškare na Pašcu se pleše u petak 13.2., a na Zametu u subotu 14.2. K.U. Čiket u Caffe baru Iskra 13.2. organiziraju Čiket Karaoke Party, a dan nakon, 14.2., njihov poznati Čiket Pidžama Party. Meštar Toni je naglasio da se riječki Pust se pali odmah nakon velike povorke, na Krimeji 17.2. u 19 sati, a da Pašac i Zamet to čine tradicionalno na čistu srijedu – Pepelnicu 18.2. u 18 sati i Pehlin u 19 sati.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram