Povežite se s namaU Festival kave uključeni su brojni opatijski hoteli, kavane i restorani, koji su se za ovu manifestaciju pripremili posebnom ponudom u kojoj dominira upravo okus i aroma „čarobnog napitka“, praćenom glazbenim i zabavnim sadržajima. Centralni dio programa održava se u Villi Angiolini i Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, uz umjetničke prezentacije, nastupe izvrsnih glazbenika te prigodnu ponudu kave pripremljene na različite načine.

Opojna i aromatična kombinacija kave, glazbe i umjetnosti, kao idealni proljetni eliksir, razbudit će i uzbuditi Opatijce i sve opatijske goste zahvaljujući Festivalu kave koji će se održati predstojećeg vikenda, 9. i 10 travnja. Sinestezijski doživljaj za sva osjetila ispunit će terase hotela, restorana i kafića koji će se posebnom ponudom uključiti u tradicionalnu opatijsku proljetnu manifestaciju, i pružiti gostima priliku da izaberu vrhunski napitak, koktel ili slasticu od kave.

Centralni dio programa održat će se u Villi Angiolini i Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer kojima će vladati zavodljiva mješavina gorko-slatkog okusa i mirisa kave, glazbenog doživljaja i umjetničkog izražavanja. U Villi Angiolini u subotu od 10 do 17 sati održava se program Magic illy Coffee World uz illy kavu i slastice slastičarne kaokakao, a tijekom tog vremena u glazbenom programu izmijenit će se Love Runners, Dominik Heštera te Zastoj Band. Od 11 do 14 sati slikanje kavom predstavit će Boris Rajković.

Istoga dana u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer od 10 do 17 sati na programu je Lungomare Coffee to Go by Old School Pub, a tijekom tog razdoblja u programu „Coffee & Art“ sudjelovat će Vedran Ružić, Claudio Frank, Bougie svjećarstvo, Atelier Ecostyle i VR Choco Art. U glazbenom programu, koji će u slučaju lošeg vremena biti premješten na terasu Old School Puba, od 10 do 13 sati nastupit će Vedran Ružić Duo te od 15 do 17 sati The Schamrock Trio, a tijekom njihovog nastupa, uz irsku glazbu služit će se i irska kava.

Dan kasnije, u nedjelju 10. travnja, uz Coffee & Art i „kavu za van“ Old School Puba, koji će trajati od 10 do 17 sati, u vremenu od 15 do 17 sati održat će se i glazbeni program Coffee Shop Acoustic.

U Villi Angiolini toga dana program se održava također od 10 do 17 sati. Uz Magic illy Coffee World nastupit će Dino Antonić & 4Shades, Dominik Heštera te Alba i Leo, a od 11 do 14 sati Boris Rajković predstavit će slikanje kavom.

Tijekom oba dana, dakle u subotu 9. travnja i nedjelju 10. travnja, održavat će se edukativna radionica „Home barista – savršena šalica kave kod kuće“ koju organiziraju Iskonstrukcije, i to u Wine baru Stephanie, od 10 do 12 sati. Na besplatnoj radionici polaznici će savladati različite metode kuhanja kave, pripreme savršenog mlijeka i usavršavanja sve popularnijih disciplina kao što su moka, aero, ili french press. Broj mjesta je ograničen, na maksimalno 15 polaznika, stoga su za sve zainteresirane sudionike obavezne prijave na e-mail iskonstrukcije@iskon.hr.

U Festival kave uključeni su brojni opatijski hoteli, kavane i restorani, koji su se za ovu manifestaciju pripremili posebnom ponudom u kojoj dominira upravo okus i aroma „čarobnog napitka“, praćenom glazbenim i zabavnim sadržajima. Kavana Palme hotela Bristol u ponudi ima kavu Julius Meinl pripremljenu na najrazličitije načine, koktele i slastice od kave, ali i glazbeni program u kojem će od 10 do 13 sati nastupati Duo Timeless te školu crtanja kavom za najmlađe – Kavarel. Choco bar Kraš ponudit će Franck Superiore kavu i promotivne cijene kolača, kave i sladoleda. Remisens Premium hotel Kvarner pridružio se Festivalu kave s aromatiziranim bezalkoholnim i alkoholnim napitcima od kave i slasticama na bazi kave, u kojem će najmlađima ponuditi oslikavanje lica od 11 do 14 sati, te glazbeni program u isto vrijeme, u sklopu kojeg će u subotu nastupiti Mystic Rose, a u nedjelju The Blondes.

Kavana Wagner hotela Milenij nudit će Milani kavu, a kavana Continental izvornu kavu iz Guatemale, Brazila, Papue, Jamaice, Ethiopie, Puerto Rica, više od 50 različitih načina pripremanja kave, kao i Milenij choco praline s konjakom i kavom te tortu od kave i čokolade. Na terasi Continental u subotu od 18.30 do 23 sata nastupit će Alba i Leo, a u nedjelju, od 12 do 15 sati na terasi hotela Milenij održat će se glazbeni nastup Katz n Dogz.
Cafe&Lounge Nimfa Grand hotela Adriatic nudit će Hausbrandt kavu te Cappuccino tortu i Mousse od kave i naranče, a u hotelu Mozart, čija je „zaštitna marka“ Ban kava pripremat će se alkoholni i bezalkoholni kokteli od kave i slastice od kave, dok će Wine Bar Stephanie, koji u ponudi ima Mokint i Mokarabia kavu tijekom festivala gostima pokloniti prigodni popust od 20 posto na sve koktele i napitke od kave.

Slastičarna kaokakao uz illy kavu nudit će i slastice inspirirane kavom te sladoled prekriven espressom, a Caffe bar Leonardo koji nudi Mokarabia kavu u ponudu će uvrstiti aromatizirane kave i ledenu kremu od kave, kao i koktele od kave. Old School Pub, u kojem se priprema kava Julius Meinl, od 13 do 15 sati imat će degustacije, a od 15 do 17 sati promotivnu cijenu za sve vrste kave od 3 kune te pripravljati pravu Irsku kavu po prigodnoj cijeni od 15 kuna.

Slastice od kave, koktele i ledenu kavu spravljat će i u restoranu Vongola čija kava izbora je Bazzara, a Lido Bevanda Beach Resort, koji nudi kavu Extrafino uz svaku prodanu šalicu poklonit će posjetiteljima čokoladicu ili kolačić na bazi kave. Prigodan program pripremio je i Caffe bar Eugenian, u kojem se priprema illy kava, a posebnost će biti turske kave poslužene sa smeđim šećerom i poslasticom rahat lokum, jedinstvene kave s aromom, irske kave i ruske kave te specijalna kava „Eugenian“ koje su sve dostupne i u varijanti s rižinim mlijekom koje nema dodanih šećera. Ovu će okusnu priču nadograditi i vizualno, zanimljivom izložbom o kavi.

Osim u šalicama i slasticama, kava će se nuditi i u ozbiljnim gastronomskim jelima, a posebno osmišljene menije pripremat će restoran Agronauti u hotelu Milenij, restoran Cantinetta Sveti Jakov, Antica Osteria da Ugo u hotelu Continental, dok će Tantra spa&beauty Grand hotela Adriatic kavu spojiti s wellness ponudom u anticelulitnom tretmanu zelenom kavom-Pevonia Botanica.