Povežite se s nama

Mozaik

Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera ovog vikenda na Trsatu

Objavljeno

naDrugi vikend u rujnu pruža priliku da prođete kroz vrata vremena i izgubite se u čarima srednjeg vijeka. Trsatski kaštel 8. i 9. rujna nastanit će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske. Malik fest – Festival legendi i mitova Istre i Kvarnera ove godine donosi pregršt noviteta s centralnom temom obilježavanja 900.- te godine od prvog spomena imena Frankopan. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, pogledati spektakularnu bitku za Kaštel, vidjeti brojne predstave, stare zanate, slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera i naučiti više o projektu „Putevima Frankopana“ te se pogostiti u srednjovjekovnoj krčmi.

Kroz cjelodnevni kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, Malik će za vikend oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, okrijepiti se u taverni,  čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama.

Malik fest donosi zanimljive sadržaje poput radionica kaligrafije, tkanja, streličarstva te pričaonica mitova i legendi Istre i Kvarnera. U subotu su na programu razne predstave i prezentacije borbi, potom u večernjim satima organizatori će oživjeti spektakularnu povijesnu bitku koja datira iz 1485. godine s 40-ak potpuno opremljenih boraca. U nedjelju program je prilagođen djeci, počevši od srednjovjekovnih igara poput bacanja koplja u metu, streličarenja, kamena s ramena, potom slijedi cijeli niz viteških predstava i bitka u kojoj će svi mališani imati priliku okušati se u boju protiv viteške vojske i spasiti princezu.

Organizatori ovogodišnjeg izdanja Malik festa su Udruga za oživljenu povijest Ordo Sancti Viti i Udruga NEOS, koji su zajedno s partnerima Primorsko-goranskom županijom, projektom Putevima Frankopana, Turističkom zajednicom grada Rijeke, Gradom Rijeka te pivovarom Kaltenberg Adria omogućili oživljavanje srednjeg vijeka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Marketing
Marketing

Facebook

Instagram