Povežite se s nama

Mozaik

Festival Novo vrijeme za stare stvari 2 od utorka u Riperaju

Objavljeno

na

Riperaj

KD Čistoća Rijeka će od 22. do 26. studenog u Riperaju (Ivana Zajca 20b) obilježiti Europski tjedan za smanjenje otpada (EWWR).

Europski tjedan za smanjenje otpada (EWWR) najveća je europska inicijativa koja promiče aktivnosti podizanja svijesti o održivom upravljanju resursima i gospodarenju otpadom, a ove godine se obilježava od 19. do 27. studenog. Na sudjelovanje u obilježavanju se potiču svi, od lokalne samouprave, privatnih poduzeća, škola, organizacija civilnog društva, kao i sami građani, a sve s ciljem podizanja svijesti o važnosti smanjenja otpada, ponovnoj uporabi proizvoda te poticanju na pravilno postupanje s otpadom. Ovogodišnja glavna tema Europskog tjedna za smanjenje otpada je ‘Kružni i održivi tekstil’.

Novo vrijeme za stare stvari 2. naziv je višednevnog festivala kojim će KD Čistoća u Riperaju obilježiti Europski tjedan za smanjenje otpada 2022., ponajprije s ciljem podizanja svijesti o utjecaju koje otpadni tekstil ima na okoliš. Nizom edukativnih radionica prenamjene tekstila i buvljakom rabljene odjeće potaknuti će se sudionike na promišljanje o promjeni načina kupovine, korištenja i mogućnostima ponovne uporabe odjeće i tekstila.

Mjesto održavanja festivala Novo vrijeme za stare stvari je Riperaj, gradska radionica Komunalnog društva Čistoća, namijenjena za besplatne popravke, a koja radi tijekom cijele godine. Riperaj je osnovan po uzoru na Repair caffe u listopadu 2019. godine, a do danas broji više od 4000 uspješno popravljenih predmeta i preko 70 održanih radionica na temu sprečavanja nastanka otpada i ponovne uporabe u svakodnevnom životu.

Program festivala Novo vrijeme za stare stvari 2:

  • Utorak, 22.11.
    • Prvog dana festivala u 10,30 sati održat će se edukativna radionica ‘Učimo kako: od tekstila do lutke’, koju će za polaznike Dječjeg vrtića Delfin održati Gradsko kazalište lutaka.
    • U 17,30 sati održat će se kreativna radionica izrade lutki od tekstila za građane koju će također voditi Gradsko kazalište lutaka. Napomena: radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 godine naviše. Sudjelovanje djece vrtićkog uzrasta preporuča se uz pratnju roditelja.
  • Srijeda, 23.11. – Drugog dana festivala u goste nam dolaze učenici Osnovne škole Zamet koji će učiti kako u nekoliko koraka od starog tekstila izraditi ukrasne zvjezdice.
  • Četvrtak, 24.11. – Trećeg dana festivala u 17,00 sati održati će se radionica izrade vrećica za darove od starog tekstila koju će voditi Iva Šamanić Jureša.
  • Subota, 26.11. – Posljednjeg dana festivala u Riperaju će se premijerno održati Veseljak Buvljak od 10,00 do 13,00 sati gdje će svi zainteresirani moći razgledati i kupiti second-hand odjeću izlagača.

Svoje sudjelovanje na radionici izrade lutki od tekstila 22.studenog i izrade vrećica za darove od tekstila 24. studenog svi zainteresirani mogu prijaviti putem info-maila: info@cistoca-ri.hr ili Facebook stranice Riperaja. Prijave će se zaprimati do popunjenja pojedine radionice. Ulaz na Veseljak Buvljak 26. studenog je slobodan za sve!

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže