Povežite se s nama

Vijesti

Filipović opet u problemima: Akcija mladih i Unija Kvarnera neće podržati rebalans proračuna

Objavljeno

na

Vivoda i SalečićRiječki gradonačelnik Marko Filipović ovog će četvrtka od gradskih vijećnika tražiti potporu za rebalans proračuna za 2023. godinu, no čini se da ga očekuju ponovno problemi.

Vijećnici Akcije mladih i Unije Kvarnera najavili su kako Filipović na njihove ruke ne može računati, a objasnili su i zašto:

“Neprihvatljiv nam je rebalans, način njegova donošenja i ponašanje gradonačelnika!

Izvršenje prihvaćenih amandmana na proračun za 2023. godinu, realizacija dogovorenih projekata u sklopu donesenog proračuna za 2023. godinu, komunikacija i koordinacija s gradskim vijećnicima kad su u pitanju najvažnije točke dnevnog reda Gradskog vijeća, povećanje i usklađivanje plaća sa Zakonom u cijelom sustavu predškolskog obrazovanja, povećanje plaća u sustavu javne vatrogasne zaštite…sve su to jasni preduvjeti da bi Akcija mladih i Unija Kvarnera uopće započeli razgovore oko podrške novom rebalansu proračuna Grada Rijeke. Obzirom da niti jedan od ovih jasnih i javno postavljenih uvjeta nije zadovoljen nemamo nikakvu potrebu uopće započinjati komunikaciju s gradonačelnikom po tom pitanju. 6 milijuna eura je predloženo povećanje samo poreza i prireza na dohodak u rebalansu proračuna a nema se novaca za vatrogasce, kuharice i čistačice!?

Rebalans proračuna koji se nalazi na idućoj sjednici Gradskog vijeća dostavljen je gradskim vijećnicima tjedan dana prije održavanja sjednice i to bez ikakvih konzultacija s gradskim vijećnicima vezano za realizaciju izglasanog proračuna za 2023. godinu i promjena koje se u novom rebalansu proračuna očekuju. Na takav način upravljanja gradom i gradskim proračunom ne želimo i nećemo pristati. Također na predloženi prijedlog rebalansa proračuna nećemo podnositi nikakve amandmane jer bi to bilo samo ponavljanje naših jasno postavljenih uvjeta i amandmana pri donošenju proračuna za 2023. godinu koji u ovaj prijedlog rebalansa nisu uvršteni.

Produženi dnevni boravak za svako dijete od prvog do četvrtog razreda, besplatne radne bilježnice za osnovnoškolce na području Grada Rijeke, uređenje Preluka, šetnice uz Rječinu, izgradnja malih komunalnih garaža, uređenje Verdijeve ulice uz reorganizaciju rada tržnica, zapošljavanje dodatnih logopeda…jasni su i javno postavljeni uvjeti pri donošenju gradskog proračuna za 2023. godinu.

Realizacije nema. Komunikacije nema. Rebalansa proračuna nema. Barem što se tiče Akcije mladih i Unije Kvarnera”, poručili su Vedran Vivoda i Robert Salečić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže