Povežite se s nama

Mozaik

Filmski klub 54+ u Art kinu: Projekcija filma Zelena knjiga: vodič za život

Objavljeno

na
U četvrtak, 14. ožujka u 18 sati u Art-kinu će biti prikazan film Zelena knjiga: vodič za život Petera Farrellyja u sklopu mjesečnog filmskog programa namijenjenog isključivo članovima Filmskog kluba 54+. 

Ulaz na ovaj program slobodan je za sve članove Filmskog kluba 54+. Članovi svoju ulaznicu mogu unaprijed podići na blagajni Art-kina uz predočenje članske iskaznice, dok oni koji se još nisu učlanili, a imaju 55 godina ili više, mogu to učiniti bilo koji dan tijekom redovnog radnog vremena blagajne (od 16:00 do 20:30).

Dirljiva drama o prijateljstvu koje je u vremenu velikih predrasuda nadišlo međusobne različitosti, Zelena knjiga: vodič za život na ovogodišnjim je Oscarima dobila čak tri prestižne nagrade, uključujući onu najvažniju, za najbolji film te najboljeg sporednog glumca Mahershalu Alija i najbolji originalni scenarij. Bazirana na istinitim događajima, priča prati rabijatnog izbacivača Tonyja Lipa (Viggo Mortensen) koji 1962. godine postaje osobni vozač svjetski poznatog pijanista, Afroamerikanca Dr. Dona Shirleyja (Mahershala Ali). Na turneji američkim jugom njih se dvojica moraju služiti Zelenom knjigom koja crncima služi kao vodič gdje mogu odsjesti u rasno netrpeljivom području SAD-a. Suočeni s rasizmom i opasnostima, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, neobični suputnici prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.

Filmski klub 54+ djeluje u okviru projekta Moja filmska priča, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, kojim Art-kino nastoji osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i sugrađanima s navršenih 55 godina života omogućiti veću uključenost u kulturni život zajednice. Članovi Filmskog kluba 54+ tako će tijekom kino sezone 2018/2019 moći pohađati niz kreativnih radionica vezanih za film, volontirati u realizaciji redovnih programa Art-kina i aktivno sudjelovati u osmišljavanju prigodnih mjesečnih filmskih programa i predlagati filmove koji će biti prikazani.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram