Povežite se s nama

Vijesti

Forum žena SDP-a o Obersnelovom ponašanju: Osuđujemo svaku vrstu verbalne agresije prema ženama

Objavljeno

na
Forum žena SDP-a Hrvatske nije propustio komentirati neprimjereno ponašanje riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća kad je uputio nekoliko komentara vijećnici Ivoni Milinović.

“Saznavši iz medija za incident koji se dogodio u riječkom gradskom vijeću, prema kojem je gradonačelnik Rijeke neprimjereno reagirao na vijećnicu oporbene stranke, Ivonu Milinović, Socijaldemokratski forum žena ističe kako osuđuje svaku vrstu napada, verbalne agresije i obezvrijeđivanja žena, bez obzira s koje strane političkog spektra dolazilo. Koliko je nužno djelovati na iskorjenjivanju nasilja svake vrste u obitelji, na radnom ili javnom mjestu, ističemo kako ni politika nije i ne smije biti izuzeta iz toga.

Svijet i Hrvatska su se već puno puta osvjedočili koliko su političarke izložene seksističkim komentarima, napadima, pa sve do najekstremnijih i najstrašnijih slučajeva njihova ubojstva. Takva ponašanja, osim što užasavaju, šalju svima i poruku da ženama u politici nije mjesto. Stoga Forum žena naglašava kolegama, političarima i dužnosnicima da je pristojna komunikacija prema ženama i muškarcima jednako bitna kao i pošten, korektan i marljiv rad.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a, kao što vam je poznato, nije imao, nema i neće imati dvostruka mjerila u osudi seksizma i iskazivanja rodnih stereotipa, bez obzira o kome se radi, bio to njihov stranački kolega ili bilo tko drugi, kao i što će zastupati prava žrtve napada bez obzira iz koje političke opcije ona dolazi”, poručili su iz Foruma žena.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

37. Balinjerada u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram