Povežite se s nama

Posjetili smo ovogodišnje, 24. po redu, izdanje pulskog punk glazbenog festivala „Monteparadiso“. U dvorištu poznatog Rojca na pozornici su se izmjenjivali bendovi koji laicima zvuče potpuno jednako, no pravi su obožavatelji ovog žanra i kulture svakako znali i čuli razliku.

Punk se definitivno promijenio od Pistolsa!  Bog zna da pankerima ne treba puno, no organizacija je svakako bila na nivou. Za razliku od jednog InMusic festivala i ostalih razvikanih okupljanja na kojima više ne dobijete ni čep na boci „sigurnosnih razloga radi“, Monteparadiso je, kao i prošlogodišnji Flow festival u Ljubljani koji smo posjetili, imao funkcionalne slavine s besplatnom pitkom vodom.

Mogli ste kupiti sendvič za 15 kuna (najede prosječnu odraslu osobu bila ona panker ili ne), a jedna runda pića (brandy-cola, vodka-jabuka, 0,5l bambusa) koštala nas je 50 kuna. Osvježenje za pretjerano skupe istarske scene u ljetnoj sezoni. No, činjenica da je „odokativno“ više ekipe bilo van zidina Rojca, nego unutra, ipak govori da su organizatori možda pretjerali s ulaznicom od 100 kuna po večeri, odnosno 200 kuna za sva tri dana održavanja festivala.

Vjerujemo kako je minimum prodanih ulaznica morao zadovoljiti osnovne troškove organizacije i da cijena nije mogla biti znatno manja s obzirom da u ovoj državi gradovi i županije često nemaju uho za punk.