Povežite se s nama



U subotu navečer Let3 održao je obećanje i priredio rock maraton za pamćenje posvećen tradicionalnoj riječkoj rock obitelji koju ni jaka kiša nije mogla spriječiti da napuni prostor Torpeda i uživa u preko četiri sata vrhunske svirke benda i njihovih gostiju.

Koncert je otvorila riječka grupa Moskva, potvrđujući svojim energičnim i žestokim nastupom kako RI-rock ima itekako potentne mlade snage koje nastavljaju dugi niz odličnih bendova koji dolaze iz najrockerskijeg grada u zemlji. Uz pjesme s prva dva albuma Moskva je izvela i nekoliko novih, uključujući i netom objavljeni singl ‘Reci mi sve’, najavljujući tako na najbolji način skoru objavu novog albuma.

Nakon Moskve na scenu su izašli slovenski punk-rock prvoborci Niet koji su 45-minutnim nastupom odlično zagrijali riječku publiku za nastup zvijezda večeri.

Potvrđujući ovim koncertom nedodirljivi status jednog od najboljih domaćih live bendova Let3 je majstorskom svirkom koja je trajala gotovo 3 sata protutnjao kroz sve ‘dijelove’ svoje karijere, pojačan za ovu prigodu u nekim pjesmama brass sekcijom i grupom E.N.I. u ulozi pratećih vokala, čime su nas podsjetili na legendarnu turneju koja je uslijedila nakon izdanja kultnog albuma ‘Jedina’.

Koncert je otvoren ‘Angelom’ čiji je spomenik nadgledao cijeli koncert s pozornice, a potom je uslijedio niz hitova u kojem su se izmijenjivale stare i nove pjesme u furioznom tempu koji je nastavljen do kraja koncerta. ‘999’, ‘Kontinentio’, ‘Prdni Majko’, ‘Vjeran pas’ i aktualni singl ‘Mazi’, ‘Profesor Jakov’, ‘Voules Vouz’, ‘Ha, Ha, Ha’, ‘Omađijaj me’, samo su dio repertoara koji je doveo do jednog od vrhunaca koncerta u kojem je bend izveo jednu od riječkih rock himni koja je i bila lajtmotiv ovog koncerta – ‘Riječke pičke’. Uslijedilo je kolektivno bacanje publike u trans i sada već uobičajeni Prljin ‘Mišo Kovač’ moment, u kojem je publika na njegove uzdignute ruke pjevala jedan od najvećih hitova benda ‘Dijete u vremenu’ od početka do kraja. Veliko finale službenog dijela koncerta donijelo je prokušane live favorite – ‘Sokola’, ‘Dramu’, ‘Ero s onog svijeta’ i ‘Tazi, tazi’. Oduševljena publika nije dala puno predaha bendu i brzo su ih pozvali na prvi bis u kojem je bend izveo ‘Monu’, ‘Pokvarenu ženu’, ‘Drogu’, a onda i ‘Izgubljene’.

Ali ni tu nije bio kraj, pa je show preuzeo Mrle svojim tradicionalnim solo setom potpomognut publikom u izvedbama ‘Srničice’, ‘Mijau, Mijau’, ‘Ciklame’ i na koncu uz pratnju benda ‘Ženu varam’. Za konačni bis Let3 je ostavio ‘Naftu’ i završio veliki rock spektakl, ništa manje spektakularnom izvedbom psihodelične ‘Sam u vodi’. Let3 su koncertom u Torpedu upisali još jednu uvjerljivu pobjedu na domaćem terenu, a Rijeka je ponovo pokazala da je ‘grad u kojem doista vlada rockerski sklad’.

FOTO: Stephany Štefan