Povežite se s nama

Paljenjem prve adventske svijeće na fontani na Slatini, sinoć, u subotu 26. studenog 2016. obilježen je  početak razdoblja Adventa u Opatiji. Događaj je u organizaciji Grada Opatije protekao uz brojne posjetitelje, koji ga nisu propustili, unatoč lošem vremenu, i uz blagoslov župnika župe Sv. Jakov Ivana Tambolaša, dok je simbolički prvu svijeću na adventskom vijencu u društvu župnika upalio opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić. U prigodno osmišljenom programu na Slatini nastupio je  Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan“ i Trio Candella.

Park na Slatini, ali i ostali dijelovi grada na potezu od Tržnice do Slatine, gdje se odvijaju događanja  ove je godine za Advent dobio i raskošnu prigodnu iluminaciju koja je vizuru jednog od najprepoznatljivijih dijelova Opatije naglasila, a dekorativna rasvjeta uspješno  ističe notu bajkovitosti grada pod Učkom.

Paljenju advetnske svijeće prethodilo je i paljenje božićnih drvaca, jednog postavljenog ispred tržnice u centru grada, te drvca pred hotelom Continental – „Christmas tree lightening“ u organizaciji Milenij hotela uz bogato osmišljeni zabavni i glazbeni program.

Ovogodišnje adventsko razdoblje u Opatiji obilježava se raznovrsnim zbivanjima i programima na više lokacija; tako je pred UP Juraj Šporer moguće uživati u Božićnom sajmu, a za najmlađe je organizirana i kućica vilenjaka, zatim su tu i projekcije filmova za djecu. U večernjim satima moći će se dodatno uživati  i u raskošnim multimedijskim hologramskim projekcijama, kao i u tzv. božićnom mappingu u parku Angiolina. Prigodan, zanimljiv i bogati program oslanja se i na raznovrsnu ugostiteljsku ponudu, kao i na razne druge zabavne programe koji će se odvijati do Božića i Nove godine (detaljan program dostupan u baneru Advent u Opatiji na naslovnici).

Još jednom podsjećamo i da je parking vikendima na javnim gradskim parkirnim površinama za posjetitelje – besplatan  od 26. studenog do konca siječnja.

Grad Opatija