Povežite se s namaOpatijske ulice u subotu navečer preplavila su vozila na kuglične ležajeve, balinjere, a grad je nakon 33 godine održavanja Balinjerade, koja se odvijala isključivo zimi, sinoć premijerno doživio ljetnu varijnatu ove popularne utrke.

Vozilo se istaljenom rutom, a cijeli događaj nakon testiranja trase, svewčano je započeo defileom koji su uveličali Opatijske mažoretkinje, Limena glazba Marinići, oldtimeri iz Liburnia Classic Cluba, a sudjelovale su i karnevalske grupe Lumber klub, Vavek parićani, 60+, Opatijke 90-60-90, Halubajke Viškovo, Zmešani Volosko i brojne druge. Za dobru zabavu brinuli su iskusni  voditelji Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta koji itekako dobro znaju kako se vodi Balinjerada, a atmosferu dodatno su zagrijavali ZAStoj band.

Na ovoj ljetnoj varijanti Balinjerade standardno su sudjelovali sucionici u kategoriji Monopatini, Unjuli, Dvojki i ‘Merikanska vozila. Staza se prolazila revijalno i pojedinačno kako bi se što bolje predstavili publici. Posebne atrakcije na stazi bile su šikane koje su vozači morali savladati, kao i dimna zavjesa…