Povežite se s nama


Pojedini Riječani već godinama upozoravaju na stanje davno napuštenog objekta koji je nekad služio kao tvornica tvrtke Končar u Vodovodonoj ulici.

Stanje objekta je prilično ruševno, a današnja kiša dodatno je doprinijela tome da se dio objekta uruši, a jedan veći kamen pao je i na cestu.

“Tu su se proizvodili dizel elektro agregati i ostala elektro tehnika. Objekat je zapušten, krov s pokrovom od dasaka i crijepa izgleda kao da je na njega pala granata. Gradske vlasti tu zgradu uopće nisu zaštitile, već je pušteno da rapidno propada. Danas su uz obilnu kišu drvene grede rogova krova popustile i pale. Kraj grede prema cesti je kod pada prema sredini krova nadigao kamenu uporu i bacio kamen na cestu. Kamen veličine pola metra je pao na sredinu prometnice i sreća je da u tom momentu na kolniku nije bilo pješaka niti automobila”, navodi na FB stranici REF-a Maks Kosjek.

Zbog toga su reagirali i riječki vatrogasci kako bi barem minimalnim intervencijama u određenoj mjeri sanirali sve ono što direktno prijeti sigurnosti građana.