Povežite se s nama

Ukoliko ste vozač vjerojatno se i sami barem nekoliko puta na cesti naišli na nepropisno zaustavljeno vozilo neke od brojnih hrvatskih zaštitarskih tvrtki.

Iako je zakon jednak za sve, pa je nebitno da li se radi o takozvanoj pratnji novca ili neki građanin odluči zaustaviti vozilo nasred ceste kako bi u obližnjem kiosku kupio žvakaće gume, cigarete ili novine. Neki si ipak daju slobodu koristiti prometnice onako kako njima u određenom trenutku odgovara.

Jedan čitatelj nam je tako poslao nekoliko fotografija iz Opatije gdje je ovog utorka oko podneva vozač kombi vozila zaštitarske tvrtke Sokol Marić security upalio sva četiri žmigavca i nekoliko minuta blokirao prometni trak. Osim što je zbog toga trebao dobiti kaznu zbog nepropisno zaustavljanja, očito je da je prešao i preko pune linije kako bi se tako zaustavio, a tu je i ugrožavanje prometa. Dodajmo tome još i kako se odmah iza kombija nalazi pješački prijelaz, a stavljen je i privremeni znak upozorenja na vozila koja izlaze s obližnjeg gradilišta.

Nekoliko kazni tako je prijetilo vozaču tog kombi vozila, koji je, kao i u velikoj većini slučajeva, prošao ipak “lišo”.

Spomenimo također kako je u ovom spomenutom slučaju umalo došlo i do prometne nesreće. Osobno vozilo koje je izlazilo iz garaže hotela Milenij se pokušalo uključiti u promet, no za to je ipak morao zaobići kombi, a upravo u tom trenutku iz drugog smjera je naišao autobus, čiji je vozač ipak srećom na vrijeme uočio nailazeći VW Polo.