Gervais i Mala ljetna pozornica u Opatiji tijekom vikenda poprište zborskog pjevanja

gervais-puna-dvorana
Banner

Pjevački zbor DVD Opatija organizator je dvaju koncerata zborova ovog vikenda.

Danas će u Dvorani Gervais biti održana manifestacija „Zborski dani u Opatiji“, s početkom u 19 sati, dok će u nedjelju na Maloj ljetnoj pozornici biti održana 6. liburnijska smotra zborova „Liburnija kanta“ s početkom u 20h. Ulaz na obje manifestaciji je besplatan.

Subota 17.06.2017. u KTC Gervais s početkom u 19. sati održat će se druga po redu manifestacija pod nazivom„ZBORSKI DANI u OPATIJI“

Mješoviti pjevački zbor DVD-a Opatija u ulozi je domaćina ove manifestacije, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije. Organizira međunarodnu smotru zborova kako bi Opatija i njezina turistička ponuda bila obogaćena dodatnom vrijednošću amaterskog zborskog pjevanja. Ovime se nastoji promovirati kulturne vrijednosti koje su prisutne u Opatiji gotovo pedeset godina te čine njezin prepoznatljiv identitet, navode organizatori.

Ove godine sudjelovat će šest zborova iz Hrvatske i Slovenije,izvodeći zborske pjesme iz svog bogatog glazbenog repertoara.

Dirigenti: Davide Circota. Andrea Kopri, Vilko Majerič, Ivor Prajdić, Damir Smerdel

Pijanista:Ivan Bošnjak

Nedjelja 18.06.2017. na Maloj ljetnoj pozornici s početkom u 20 sati održat će se 6 liburnijska smotra zborova “Liburnija kanta“.
Kao što i sam naziv označava riječ je o manifestaciji koja okuplja amaterske zborove iz liburnijskog kraja. Smotra nema za cilj organizirati natjecanje već dugoročno njegovati amatersko zborsko pjevanje i prepoznatljiv glazbeni izričaj u kulturnoj baštini Opatije. Smotra je započela svoje „putovanje“ u Matuljima 2012.godine te se svake sljedeće godine održavala u drugom gradu, sjedištu pojedinog zbora.

Dirigenti: Nedeljka Srebovt, Ariana Bossi, Metoda Sironić, Saša Matovina, Damir Smerdel

Pijanist:Ivan Bošnjak

Voditeljica manifestacija je Nina Dukić.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje zborskog pjevanja da podrže nastojanje zbora domaćina u realizaciji ovih vrijednih projekata i da svojim dolaskom uveličaju manifestacije, javlja Grad Opatija.