Povežite se s nama

Sport

Glavni fizioterapeut napušta Rujevicu i odlazi u Emirate

Objavljeno

na
Marin Polonijo više nije glavni fizioterapeut HNK Rijeka. Nakon četiri godine uspješnog rada, došlo je vrijeme za rastanak, a Marina u uspješnoj karijeri očekuju novi izazovi.

– Na početku želim se zahvaliti svim djelatnicima i kolegama u klubu. Prije svega želim se zahvaliti Ivanu Manceu, glavnom operativcu koji me je doveo, njemu dugujem moj povratak u Rijeku. Hvala predsjedniku Damiru Miškoviću i svim ljudima u Upravi, naravno svim trenerima s kojima sam radio i posebno hvala Goranu Tomiću što je kao trener Rijeke prepoznao moj rad i nastavljam rad s njime u Emiratima, te ću biti dio njegovog stožera zadužen za fizioterapiju i rehabilitaciju. Hvala Nataši Bakarčić, voditeljici Medicinske službe HNK Rijeka, našem liječniku Bobanu Dangubiću i naravno svim mojim kolegama fizioterapeutima s kojma sam dijelio kliniku prve ekipe Rijeke unaprijedivši cijeli sustav jer bez njih taj sustav ne bi funkcionirao, rekao je Marin Polonijo na oproštaju od Rijeke.

Polonijo se u Rijeku vratio 2019. godine iz Al Aina u koji ga je odveo Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

– U Rijeci je bilo dosta emotivno raditi, ipak je to moj matični klub za kojeg navijam i čiji ću ostati najveći navijač. Kad sam došao u Rijeku uvjeti su već bili jako dobri, a moja želja bila je da napravimo jedan zaokret u organizaciji službe, da služba bude još profesionalnija i stručnija i mislim da smo tako još unaprijedili rad jer su moje kolege barem dvaput godišnje išli na stručna usavršavanja i ta znanja koje su stekli vraćali su kroz rad u klubu. Mislim da je to jedan bitan podatak. Proširili smo prostore klinike i fitnessa i udarili temelj kako treba izgledati moderna služba jednog europskog kluba. Ujedno, jedini smo u Hrvatskoj napravili vlastiti, personalizirani software za praćenje ozljeda odnosno oporavak igrača od ozljede do povratka na travnjak. Možemo se pohvaliti da jedini imamo individualizirani software i to smo napravili u suradnji s Tehničkim fakultetom, te sam ujedno ponosan na suradnju s Fakultetom zdravstvenih studija. Naime, nekoliko fizioterapeuta usavršavali su se na kliničkoj praksi kroz rad u klubu i tako su dobili priliku vidjeti kako izgleda rad u profesionalnom sportu. Studenti su dolazili u klub na predavanja i vježbe, spojili smo se s akademskom zajednicom i vjerujem da su obje strane profitirale od te suradnje, rekao je Polonijo.

Za vjernog navijača Rijeke, kao točka na “i”, stigli su naravno uspjesi na travnjaku.

– U najljepšem sjećanju će mi ostati Kup kojeg smo osvojili u Šibeniku. Nažalost po Gorana Tomića, on je tad bio na klupi Lokomotive. To je bila utakmica za pamćenje, također moram istaknuti playoff u Kopenhagenu kad smo ostvarili plasman u skupine Europske lige. To je bila jedna prekrasna emocija koja nam je svima pomogla da doživimo te europske utakmice u pravom smislu riječi. Imali smo priliku putovati i natjecati se s najboljim ekipama u Europi, rekao je Polonijo.

Polonijo će karijeru nastaviti u redovima Al-Nasra iz Dubaija kojeg vodi Goran Tomić.

– Dobio sam poziv od jako dobrog kluba iz Ujedinjenijih Arapskih Emirata, u ligi gdje sam već radio pet godina u Al Ainu. Idem u ekipu koju vodi Goran Tomić s kojim sam surađivao u Rijeci, na čelu s doktorom Juricom Rakićem, koji je glavni liječnik prve momčadi i s kojim sam surađivao u inozemstvu. Nadam se i vjerujem da će novi izazov biti u pozitivnom tonu, popraćeni dobrim rezultatima, rekao je Polonijo na kraju se zahvalivši i navijačima na podršci.

– Hvala navijačima na predivnim emocijama, Armadi i svim djelatnicima u klubu od čistačica do predsjednika Damira Miškovića. Ovo je bio jedan divan period mog života i bila mi je čast raditi u klubu za kojeg navijam. Ostvario mi se dječački san da budem fizioterapeut Rijeke i zbog toga sam presretan i ponosan što sam mogao doprinijeti razvoju medicinske službe koja, uz podršku kluba, treba nastaviti raditi i nadograđivati se s novim znanjima i vještinama i napredovati u budućnosti. Za mene ovo nije zbogom već samo doviđenja jer ostajem najvjerniji navijač koji će pratiti svaku utakmicu Rijeke: Forza Fiume i Krepat ma ne molat, zaključio je Marin Polonijo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže