Povežite se s nama

Sport

Gorski kotar ponovno okuplja najbolje skijaše trkače s Balkana

Objavljeno

na

Continental Balkan Cup ​natjecanje je u skijaškom trčanju koje okuplja najbolje skijaše s područja Balkana, a ove godine natjecanje će se održati ​16. i 17. siječnja na skijaškom stadionu ​u Ravnoj Gori t​e će okupiti najveća imena s našeg područja.

S ciljem podizanja ljestvice kvalitete skijaškog trčanja u Hrvatskoj,​​ Trkačko-skijaški klub “Ravnogorac” j​e prije četiri godine preuzeo inicijativu za organizaciju ovog prestižnog natjecanja. Iako je nedostatak snijega posljednjih godina primorao Ravnogorce na organizaciju natjecanja izvan Ravne Gore, ove godine će se natjecanje održati na skijaškoj stazi u blizini osnovne škole u Ravnoj Gori.

Tako u Ravnoj Gori ovaj vikend možemo očekivati ​sudionike iz različitih država s područja Balkana. Na dvodnevnom natjecanju sa s​tartom u 9:30 sati, skijašice će u subotu trčati ​5 km klasičnom tehnikom, a muške natjecatelje čeka ​izazov od 10 km.​ U nedjelju pak imamo priliku gledati ​sprint slobodnom tehnikom​na stazi duljine ​1,3 km.​

Uzbuđenje oko ovog regionalnog natjecanja nije krio ni Damir Jurčević, predsjednik „Ravnogoraca“: ​Brojne prepreke, od višegodišnjeg nedostatka snijega i COVID-19 restrikcija, nisu pokolebale skijaški duh Gorskog kotara te se radujemo izdanju ove utrke u Ravnoj Gori.

Organizacija će se provesti ​u skladu s epidemiološkim mjerama kako bi se zaštitilo zdravlje svih sudionika. Stoga će se natjecanja odvijati bez gledatelja i navijača, te će biti obavezno nošenje zaštitnih maski.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram