Povežite se s nama

Vijesti

Grad Kastav želi potaknuti obnovu svojih povijesnih lokaliteta

Objavljeno

na
Grad Kastav prijavio je projekt pod nazivom „Valorizacija kulturne baštine Grada Kastva“ u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Grada Kastva, ukupne vrijednosti 2.103.866,09 EUR na poziv u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“.

Glavne aktivnosti projekta su rekonstrukcija i energetska obnova stambene građevine u muzejski prostor “Putevima Vincenta i Ivana iz Kastva”  uz muzealizaciju objekta južne kule i uređenje perivoja Malinica i Žudika kroz arhitektonsko oblikovanje koje se sastoji od formiranja pješačkih komunikacija i sadržaja koji ispunjavaju prostor perivoja te orijentacijskom igrom „Staza Malika“.

Opći cilj projekta je potaknuti obnovu povijesnih lokaliteta Kastva u cilju jedinstvene valorizacije kulturne baštine u funkciji razvoja turističkih potencijala, čime će se pridonijeti atraktivnosti destinacije te poticanju cjelogodišnjeg turizma.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram