Povežite se s nama

Više privatnih poduzetnika i ugostitelja koji svoje poslovne prostore imaju na Koblerovom trgu tijekom proteklih godinu dana nerijetko su se žalili zbog radova koji su se znatno oduljili, a to im je nanijelo i štetu poslovanju s obzirom na to da su građani u velikoj mjeri izbjegavali taj dio grada.

Radovi na Koblerovom trgu nedavno su napokon u potpunosti dovršeni, a nedavno su krenuli prvi zahtjevi za odštetama, što je gradska upravala odlučila prihvatiti, pa će tako zakupnina biti umanjena za tvrtku Orbico beauty d.o.o. koja je takav zahtjev i podnijela.

“Uvidom u dostavljenu dokumentaciju zakupnika utvrđen je pad prometa od 19,86 % u 2013. godini, u odnosu na 2012. godinu, kao i u 2014. godini u odnosnu na 2013. godinu u iznosu od 22.27 %, iz čega je vidljivo da je došlo do općeg pada gospodarske aktivnosti. Obradom predmeta temeljem dostupne dokumentacije moguće je zakupniku priznati smanjenje ugovorene zakupnine za 20% za period od 20. siječnja 2014. godine do 31. prosinca 2014. godine, iako je generalno utvrđen opći pad gospodarske aktivnosti i u odnosu na 2013. godinu u kojoj nije bilo radova. Zakupnik se dana 09. travnja 2015. godine, očitovao da je suglasan sa naprijed navedenim prijedlogom te da se sa navedenim iznosom umanji zakupnina za predstojeće razdoblje”, navodi se u materijalima gradonačelnika za njegov 51. po redu kolegij.

Umanjenje zakupnine za 20% za vremensko razdoblje od 20. siječnja – 31. prosinca 2014. godine iznosi 38.030,03 kuna te se navedenim iznosom predlaže zatvoriti buduća zakupnina.

Za očekivati je da će se sa sličnim zahtjevom prema Gradu Rijeci uskoro obratiti i zakupci ostalih prostora, no pad prometa moraju dokazati službenom dokumentacijom.