Povežite se s nama

Vijesti

Grad Rijeka želi pokrenuti Talent centar za razvoj i budućnost djece i mladih

Objavljeno

na
Zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan sa suradnicima održala je sastanak s relevantnim dionicima na temu realizacije projekta Talent centra u Rijeci.

Na sastanku su, pored predstavnika Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade na čelu s pročelnicom Ivom Erceg, bili su prisutni i predstavnici Primorsko-goranske županije, Sveučilišta u Rijeci, Doma mladih Rijeka i Rijeka sporta.

Radni sastanak bila je prilika za razmjenu ideja i mišljenja te razradu strategije kojom bi se podržao razvoj i na koncu realizirao projekt Talent centra u Rijeci.

Naime, Grad Rijeka započeo je s pripremama za implementaciju projekta Talent centra u Rijeci, koji predstavlja još jedan iskorak u segmentu pružanja adekvatnih temelja za razvoj i budućnost djece i mladih kroz profesionalnu orijentaciju i savjetovanje.

Na ovaj način, mladi ljudi imat će prilike na jednom mjestu pronaći korisne informacije o daljnjem profesionalnom razvoju, koje će im zasigurno olakšati donošenje odluka o budućnosti, ali i omogućiti lakše postavljanje realnih ciljeva u karijeri, na temelju svojih interesa, vještina i sposobnosti.

Istovremeno,  takav projekt, osim mladim ljudima, omogućit će uvid i biti od velike koristi samim obrazovnim institucijama, obrtničkim i gospodarskim komorama i drugim subjektima, koje će, na rezultatima ovog projekta i kontinuiranom priljevu relevantnih parametara, imati prilike identificirati i postaviti temelje za daljnji razvoj regije.

Potporu ovom za Rijeku važnom projektu, pružila je i Štajerska gospodarska komora, koja već godinama uspješno vodi i unapređuje Talent centar u Grazu, jedinstven u Austriji, a koji su predstavnici Grada Rijeke posjetili u dva navrata. Cilj ove suradnje jest poboljšati kvalitetu Talent centra uz prilagodbu regionalnom kontekstu Rijeke, točnije hrvatskom jeziku i tržištu rada.

Talent centar u Rijeci planira se urediti u sklopu zgrade ExportDrva, odnosno u sklopu prenamjene bivše industrijske zgrade u središtu Grada Rijeke u višenamjenski prostor namijenjen za sajamske i kongresne aktivnosti te održavanje događanja u funkciji razvoja turizma i podrške poduzetništvu. Projekt prenamjene financirat će se iz sredstava europskih fondova kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja, kao jedan od projekata previđenih Strategijom razvoja Urbane aglomeracije Rijeka za financijsko razdoblje 2021.-2027. godine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže