Povežite se s namaRiječko gradsko komunalno društvo Čistoća, čije usluge koriste i stanovnici neki drugih susjednih jedinica lokalnih samouprava, proteklih dana građanima šalju nove račune za odvoz smeća, a oni su, kao što je to gradonačelnik Vojko Obersnel najavio prije otprilike tri mjeseca, znatno viši nego prethodnih mjeseci.

Prosječna mjesečna cijena odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada po domaćinstvu, s uključenim PDV-om, sa sadašnjih 33,63 kune povećava se na 70,16 kuna, odnosno 36,53 kuna više, poručili su krajem srpnja iz Grada Rijeke.

Građani su vrlo nezadovoljni, ali iz Čistoće se pravdaju kako bi bez tog poskupljenja od preko 100 posto bili u velikom minusu. “Procjena je da će idućih godina količina komunalnog otpada koji će se obrađivati u ŽCGO Marišćina iznositi oko 60.000 tona godišnje”,  kazala je direktorica Čistoće Josipa Kukuljan, dodajući kako će ukupni procijenjeni godišnji troškovi gospodarenja komunalnim otpadom iznositi 106,6 milijuna kuna, odnosno, ukoliko se cijena ne poveća, godišnji će prihodi iznositi 53,7 milijuna kuna, čime će se stvarati gubitak od 52,9 milijuna kuna.

Ovog četvrtka, 5. listopada, Riječani su pokrenuli online peticiju kojom imaju za cilj prikupiti što više potpisa, ne bi li tako možda dali do znanja gradonačelniku što misle o novim cijenama. Svoj potpis možete dati na ovom linku.