Povežite se s nama


U Salonu Grada Rijeke proteklog petka održan je prijam za kuglačicu Kuglačkog kluba „Mlaka“, Ines Maričić, dvostruku svjetsku prvakinju. Na iznimnom sportskom uspjehu čestitali su joj gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović te predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać.

Naime, Ines Maričić osvojila je naslov svjetske prvakinje na VI. pojedinačnom svjetskom prvenstvu koje se održalo u Novigradu od 14. do 28. svibnja 2016. Uz pojedinačni svjetski rekord, Maričić je srušila i svjetski rekord u kombinaciji s ukupno 877 čunjeva te je osvojila zlato i pojedinačno i u kombinaciji.

Govoreći o svojim uspjesima, Ines Maričić istaknula je kako su oni ostvarenje njezinog sna jer je još kao djevojčica htjela biti svjetska prvakinja.

Gradonačelnik Obersnel rekao je kako je njezin uspjeh dokaz kontinuirano dobrih rezultata u riječkom kuglanju, posebno Kuglačkog kluba Mlaka koji zadnjih nekoliko godina postiže odlične rezultate na državnim i europskim prvenstvima.

„Osim što je osvajanje svjetskog prvenstva prije svega priznanje tebi, reprezentaciji i klubu, ono je isto tako i priznanje riječkom sportu“, zaključio je Obersnel.

U pratnji Ines Maričić bili su predsjednik KK Mlaka te trener Tonči Mikac i tajnik kluba te trener Lores Agotić koji su najavili natjecanja koja ih tek očekuju.

Grad Rijeka