Povežite se s nama

Izbori

Grbin uz Komadinu i Filipovića: U kampanju smo ušli otvorena srca, uz najbolje ljude

Objavljeno

na
Na riječkom Korzu danas je bilo živo. Medijima, ali i okupljenim građanima obratili su se predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Rijeke Marko Filipović. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Mi smo u ovu kampanju ušli otvorena srca, s najboljim kandidatima, s ljudima koji znaju svoj posao. Ušli smo sa županima koji se ne hvale kako podmeću požare već se cijeli svoj mandat trude kako osigurati da se na području Primorsko-goranske županije požari ugase čim buknu. Ušli smo s kandidatima za gradonačelnika koji svom gradu nisu obećali nebodere od 200 metara kao što su to činili u nekim drugim gradovima. Ušli smo s ljudima koji znaju svoj posao, koji znaju što znači lokalna samouprava, što znači voditi svoje općine, gradove, što znači voditi županiju, rekao je predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin dodajući da je riječ o ljudima u koje možete imati povjerenja da će izgraditi vrtiće, obnoviti škole i osigurati da imamo prometnice po kojima se svakoga dana možemo sigurno voziti. Ušli smo s najboljim ljudima, rekao je.

Jedan od njih svakako je predsjednik Županijske skupštine SDP-a Primorsko-goranske županije i kandidat za župana, Zlatko Komadina.

– Nadam se da ću biti prvi izbor većine građana Primorsko-goranske županije. Ostvario sam sa svojim timom sve što smo obećali, izlazim pred građane čistog obraza da nastavimo i dovršimo projekte u zdravstvu, školstvu, pomorskom dobru, kulturno povijesnoj baštini. Mislim da će građani prepoznati naš dosadašnji rad, ali i opredjeljenje i jedan svjetonazor ovoga kraja koji je drugačiji od ostatka Hrvatske, kazao je Komadina.

Kandidat za riječkog gradonačelnika Marko Filipović istaknuo je da ćemo se, ako je suditi prema anketama, u ovim izbornim okolnostima družiti još dva tjedna.

– Moja današnja poruka građanima Rijeke je – izađimo u nedjelju na izbore, budimo mudri, iskreni, slušajmo i srce i zdrav razum. Tijekom kampanje naša je koalicija predstavila realan, ostvariv program. Ova kampanja pokazala je koliko mnogo kandidata ima ambiciju voditi grad, koliko mnogo bajki se može ispričati, koliko nerealnih obećanja se može dati. A nažalost, ili na sreću, ova je kampanja razotkrila i neke skrivene, pa čak i opasne, namjere – nekih od kandidata, rekao je Filipović pozivajući sve građane Rijeke na oprez i mudrost: – Nikada Rijeka nije bila naivna, neka ne bude ni sada.

Filipović se osvrnuo i na ostavštinu Vojka Obersnela iza kojega ostaje visoka razina izgrađenosti komunalne infrastrukture, brojni sportski objekti i nove zgrade kulture, ali i mnogo više od toga – širok socijalni program, građanski odgoj, Rijeka kao najtransparentniji grad, ponosan na suvremeni antifašizam.

To su područja razvoja grada od kojih SDP ne odustaje jer to su projekti koji Rijeku čine drugačijom, uspješnijom od drugih gradova i zato pozivam građane Rijeke da u nedjelju biraju našu koaliciju koja nastavlja razvijati ove uspješne politike. Ne odriče ih se i ne zamjenjuje ih nekim drugim vrijednostima, završio je Marko Filipović pozivajući građane da u nedjelju iziđu na birališta i zaokruže broj 4 za gradonačelnika i broj 10 za listu za Gradsko vijeće.

Podršku kandidatima su danas na Korzu pružili i kandidati za zamjenike župana Marina Medarić i Vojko Braut, kandidati za zamjenika gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski, gradonačelnik Vojko Obersnel, eurozastupnica Romana Jerković, kao i Željko Jovanović, kandidat za listu za Gradsko vijeće.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram