Povežite se s nama

Mozaik

Grobničkim fijokom ispisana nova stranica maškaranih događanja

Objavljeno

na
Olujna bura, hladnoća i snijeg koji je padao na trenutke itekako ozbiljno – što je to za jake maškarane i zvončarske snage? Da ovakvi uvjeti stvaraju samo dodatnu snagu potvrdili su danas Maškarana kumpanija Grad Grobnik i Grobnički dondolaši koji su povorku započetu u gradu okončali spektakularno u atriju kaštela koji se pokazao kao idealno mjesto za ovakav događaj, za Grobnički fijok.

“Grobnički fijok” je manifestacija u organizaciji Mesopusne kumpanije Grad Grobnik, a u kojoj je ova popularna maškarana udruga u svom kaštelu ugostila Grobničke dondolaše, koji su u svom pohodu stigli predvođeni itekako veselom maškarnom kumpanijom u čijem je sastavu bilo nekoliko kraljica Riječkog karnevala kao i načelnica Općine Čavle. Usprkos teškim vremenskim uvjetima, kao za “dešpet” povorka je stigla u kaštel u kojem su po prvi put u njegovom atriju Grobnički dondolaši  napravili svoje zvončarsko kolo. Oko samog dondolaškog kola domaćini su stvorili i maškarano kolo te je to doista bila slika za pamćenje, slika koja je pokazala kojom snagom i radošću Grobnik baštini svoju tradiciju. Podsjetimo, ovom manfestacijom pokrovitelj Općina Čavle zahvaljuje ovim dvjema udrugama jer su pravi Grobnički fijok – ukrasi svoje općine. A kako je ove godine maškaranih događanja na kapaljku, vidjelo se koliko ona fale svim ljubiteljima maškara.

Ono što je svakako posebnost ove manifestacije jest i promocija novih suvenira – grobničkog fijoka namijenjenog ljepšem spolu u vidu jedinstvenog ukrasa za kosu, a sa znakom Grobničkih dondolaša, te bedža Mesopusne kumpanije Grada Grobnika. Posjetiteljima i sudionicama su podijeljeni suveniri i već se njihovim pojavljivanjem vidjelo da su – pun pogodak. 

Svojim dolaskom događanje su uveličali i meštri Riječkog karnevala Toni i Sandi te kraljica Dora, a druženje svih sudionka uz glazbu te palentu kumpiricu, kupus i kobasice u režiji Udruge Palentar nastavilo se do kasnog popodneva. Grobnički fijok se tako pokazao kao sjajan potez koji je u ova neka tmurna vremena ljudima vratio osmijeh na lice.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže