Povežite se s nama

Vijesti

Haller smijenjen s čela KBC-a Rijeka, mijenja ga Štimac

Objavljeno

na


Ministar zdravlja Siniša Varga donio je ovog ponedjeljka drastičnu odluku o smjeni sanacijskih upravitelja svih pet hrvatskih kliničkih bolničkih centara, a među njih dakle spada i onaj riječki kojem se na čelu već dulje vrijeme nalazi dr. Herman Haller.

Vijest je prvi donio Večernji list, koji navodi i kako će Hallera na čelnom mjestu KBC-a Rijeka zamijeniti dr. Davor Štimac.

Informacija je još uvijek neslužbenog karaktera, ali očito kako je Varga svoju odluku donio te će ona ovog četvrtka na redovnoj sjednici Vlade Republike Hrvatske biti i službeno potvrđena.

Rezultati rada bolnica tijekom prošle godine, stanje listi čekanja, broj zaposlenih, dio su najavljenih kriterija prema kojima će bolnice ostvarivati i svoje bolničke proračune što se očito smjenom čelnika najvećih bolnica počinje i realizirati. Ministar zdravlja više je puta najavio kako će na upravljačke funkcije bolnica postaviti menadžere koji će osobno odgovarati za financijsko-poslovne rezultate zdravstvenih ustanova kojima upravljaju, navodi Večernji list.

Foto: Teklić

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram