Povežite se s nama

Vijesti

HDZ Opatija: Vijećnička većina služi se lažnim podmetanjima i licemjerstvom

Objavljeno

na

Marko Ćorić

Predsjednik opatijskog HDZ-a Marko Ćorić odlučio je reagirati na konferenciju za medije koju su održali SDP, Akcija mladih i ostali članovi njihove koalicije ususret najavljenom rebalansu proračuna i novom kreditnom zaduženju. Reagiranje prenosimo u cijelosti:

“Ponukani lažnim podmetanjima i licemjerstvom „predstavničke većine“ Gradskog vijeća Grada Opatije, gdje se u javnosti spominje i HDZ Opatije, a sve u svezi izgradnje novog Dječjeg vrtića u Opatiji, želimo iznijeti slijedeće.

Za informaciju našim građanima koliko je politički jaka „predstavnička većina“ u Gradu Opatiji, dovoljno govori činjenica da uz podršku sedam stranaka u koaliciji (SDP, HSU, IDS, AM, UK, Reformisti i LIST (ako LIST uopće postoji), imaju samo jednog vijećnika više u Gradskom vijeću Grada Opatije, u odnosu na Nezavisnu listu Ive Dujmića i HDZ-a. Iznošenje neprimjerenih i vrlo niskih podmetanja, koje se prenose u javnost s naslovima: „gdje su nestali deseci milijuna kn od prodaje dionica LRH“, ne možemo se oteti dojmu, a da se sve ovo ne želi iskoristiti u njihove dnevno političke svrhe. Ovo je čisto manipuliranje s građanima budući da je ta ista „predstavnička većina“ dala punu podršku izgradnji i dovršetku novog dječjeg vrtića na Puna Kolovi.

I ono najvažnije za javnost. Na nedavno održanom sastanku, 06. srpnja 2018. godine kod gradonačelnika Opatije Ive Dujmića na kojem su nazočili predsjednici političkih stranaka koji participiraju u Gradskom vijeću Grada Opatije, (Kirigin, Kurelić, Rubeša, Mušćo, Starčić, Ćorić), dali su punu podršku da se  Grad Opatija zadužiti sa 20,0 mil kn, jer su svi nazočni na tom sastanku smatrali da dovršetak izgradnje dječjeg vrtića ne smije biti upitan, bez obzira na nove okolnosti da Talijanska manjina ne može sudjelovati sa svojim sredstvima u sufinanciranju novog Dječjeg vrtića. Zato nam nije jasno zbog čega se „predstavnička većina“ prije ne dogovori kako će nastupati u javnosti jer ispadaju smiješni sami sebi, a pogotovo prema našim građanima.

Smatramo da nije pristojno optuživati druge, a da se ne dotaknemo sebe, jer iz priopćenja „predstavničke većine“ vidljivo je da s njihove strane „rušilačkim napadima u javnosti“ žele sve oblatiti i ocrniti, a zapravo najviše u onom političkom smislu štete prije svega sebi, a onda s ovakvim izjavama plaše roditelje koji su napokon sretni da će im djeca bez ikakvog straha biti primljena i zbrinuta u novi Dječji vrtić.

Ako se „predstavnička većina“ želi baviti politikom onda ona ta politika mora biti u javnom interesu, no kao što smo ovdje rekli ovdje je isključivo njihov interes kako bi zaradili neki jeftini politički bod na terenu”, navodi se u reagiranju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram