Povežite se s nama

Vijesti

HDZ pojedinačno najbolji na izborima za Mjesne odbore, SDP-ovoj koaliciji najviše mandata

Objavljeno

na
HDZ je pojedinačno najbolji sa svoja 53 mandata na današnjim izborima za članove Mjesnih odbora Grada Rijeke, dok je SDP-ov rezultat praktički nemoguće izračunati, dok oni sami ne zbroje koliko točno od kandidata koji su prošli čine njihovi članovi, javlja Novi list.

Ukupno gledajući rezultate koji su večeras objavljeni SDP je sa partnerima s kojima je izašao osvojio 59 mandata od ukupno 176, kad se tome dodaju još druge kombinacije onih stranaka koje čine njihovu koaliciju u Gradskom vijeću Rijeke, dakle PGS-a, IDS-a, HNS-a i drugih koji su izlazili u raznim kombinacijama, to je još 19 mandata – dakle ukupno 78, dok je HDZ osvojio 53 mjesta u vijećima mjesnih odbora.

U odnosu na prošle izbore 2014. godine, to je za HDZ lošiji rezultat, jer je tada HDZ odnio pobjedu sa 65 mandata, dok je SDP imao 64 mjesta. Ali, sada je mnogo veći broj uspjeh manjih stranaka ili lista: MOST je osvojio osam mjesta, Lista za Rijeku sa Unijom Kvarnera devet, NL Bura Hrvoja Burića također devet, Akcija mladih pet, a Živi zid dva mandata. Ostalo su pokupili nezavisni kandidati – najveći je uspjeh Sandre Ivić na Školjiću sa tri mandata od pet, potom je dva mjesta uspio dobiti Danijel Topalović u Škurinjskoj Dragi, prošli su i mladi kandidati nezavisnog Marina Srdoča Prpića na Srdočima itd.

Stranke su zadržale svoja tradicionalna uporišta: HDZ Brašćine-Pulac i Grbce sa po 4 od pet mandata, SDP Kozalu i Pećine, dok je PGS vrlo zadovoljan rezultatom na Gornjem Zametu i Srdočima, a IDS na Zametu. Akcija mladih je izašla u 11 mjesnih odbora, a prošla u pet, što je solidan rezultat i ukupno su na preko 10 posto glasova, a dobri su i rezultati Liste za Rijeku. I Hrvoje Burić je zadovoljan: zadržao je svoj Trsat i Vojak, a pobijedio i u Dragi itd.

Ovi rezultati pokazuju da je na izbore vjerno izašla SDP-ova stranačka vojska, dok se primjerice uspjeh Živog zida iz anketa na ovim izborima na najnižoj mjesnoj razini doista ne vidi. Dio HDZ-ovih glasova sa prošlih izbora očito se, kao suprotan vladajućem SDP-u u Rijeci, podijelio na niz manjih lista i stranaka, koje su za sebe »pokupile« nezavodoljstvo gradskom vlašću, piše Novi list.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram