Povežite se s nama


Hrvatski nogometni klub Rijeka pridružio se akciji “Obnove vukovarskog vodotornja” i odreći će se cjelokupnog prihoda od zadnje ovosezonske utakmice protiv Istre 1961 što je na rasporedu 14. svibnja na stadionu HNK Rijeka.

Akciju je pokrenuo Grad Vukovar s ciljem prikupljanja sredstava, a radi se o oko 20 milijuna kuna, potrebnih za obnovu vodotornja koji se smatra simbolom otpora agresoru.  Vodotoranj, unatoč stotinama direktnih pogodaka topovskim granatama, raketama i bombama, nikada nije srušen. Upravo za vrijeme okupacije Vukovara stvaran je, temeljem njegove opstojnosti, mit o neosvojivosti tog grada.

U Rijeci ima dosta građana koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, jedan dio sudjelovao je i u obrani Vukovara. Dio njih iz Rijeke u Vukovaru se borio do zadnjeg dana, nakon čega su bili po logorima u Srbiji.  Jedan od takvih je i Emil Pernar, navijač Rijeke, pretplatnik s I tribine, koji će izvesti početni udarac.  Pernar je vukovarski branitelj koji je s padom grada završio u srpskim logorima, Stajićevo i Sremska Mitrovica, punih devet mjeseci.

Upravo zato HNK Rijeka poziva sve navijače, građane Rijeke i Hrvatske da dođu na utakmicu protiv Istre 1961 i na taj načinu pomognu obnovu vodotornja.

Partner HNK Rijeka u ovom projektu, suorganizator je Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije – na čijem je čelu Marin Miletić – koji već desetak godina radi razne projekte oko Vukovara.  Cilj je da 14. svibnja Rijeka bude Vukovar.  Pokažimo tko je Rijeka. Rijeka za Vukovar.

HNK Rijeka