Povežite se s nama

Tijekom četvrtog dana Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu održane su dvije natjecateljske discipline, skokovi s daske jednog metra za djevojčice A grupe, te skakanje s daske tri metra za dječake grupe A.

U jutarnjim kvalifikacijama kod djevojaka nastupila je i hrvatska predstavnica Hana Kovačević. Nažalost, skakačica KSV “Zadar” nije se uspjela plasirati u finalnu seriju, zauzela je tek pretposljednje 25.mjesto s 259.20 bodova.

Nova europska prvakinja s daske jedan metar postala je Poljakinja Kaja Skrzek koja je do naslova stigla s ukupno 391.45 bodova za svoja skakačka umijeća. Srebrnu medalju osvojila je Ekaterina Nekrasova, Ruskinja je do titule viceprvakinje stigla s osvojenih 390.85 bodova. Brončanu medalju u Švicarsku će ponijeti Michelle Heimberg s 386.35 bodova.

Kod dječaka titulu najboljeg juniora u Europi ponio je Patrick Kreisel. Njemac je sa 550.30 bodova samo potvrdio dominaciju njemačkih skakača na ovom natjecanju. Drugo mjesto pripalo je Gwedalu Bischu iz Francuske s osvojenih 517.20 bodova. Treće mjesto i brončanu medalju osvojio je Danac Andreas Sargent Larsen s ovojenih 511.70 bodova.

Niti jedan od hrvatskog dvojca Hrvoje Brezovac i Juraj Melša u ovoj se disciplini nije uspio plasirati u finale. Brezovac je završio kvalifikacije kao 17. s 420.50 bodova, dok je Melša bio jednu poziciju slabiji s 420.10 osvojenih bodova.