Povežite se s nama

Mozaik

Hrvatska pijanistička zvijezda Ivan Krpan uskoro u Guvernerovoj palači

Objavljeno

naNova zvijezda europskog i hrvatskog pijanističkog neba zove se Ivan Krpan. Riječ je o mladom pijanistu čija je karijera eksplodirala nakon pobjede na prestižnom natjecanju „Feruccio Bussoni” u talijanskom gradu Bolzanu. Ivan Krpan nedavno je debitirao i uz Zagrebačku filharmoniju pod ravnanjem maestra Kazushija Ona u izvedbi 5. Klavir –  koncerta Ludwiga van Beethovena. Nakon svega navedenog slijedi i riječki debi 13.12.2018. u 20 sati u Guvernerovoj palači, za podrobniju najavu koncerta poslužiti ćemo se materijalima s web stranice KD Vatroslav Lisinski:

Ivan Krpan (Zagreb, 1997.) jedan je od najzanimljivijih i najuspješnijih mladih hrvatskih pijanista. Student je pete godine glasovira u razredu prof. Rubena Dalibaltayana na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Osvajao je prve nagrade na Međunarodnim pijanističkim natjecanjima: EPTA Belgija u Bruxellesu, Mladi virtuozi u Zagrebu i Enschedeu (Nizozemska) te drugu nagradu na Međunarodnom pijanističkom natjecanju podunavskih zemalja u Ulmu. Godine 2015. osvojio je četvrtu nagradu na Međunarodnom Mozartovu natjecanju u Zhuhaiju (Kina). Godine 2016. osvojio je prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste u Ettlingenu (Njemačka) te treću na Međunarodnom natjecanju Frédéric Chopin u Moskvi. Bio je polaznik majstorskih tečajeva istaknutih profesora.

Dobitnik je Dekanove nagrade za 2014. godinu te Nagrade Ivo Vuljević za najboljeg mladog glazbenika u 2015. godini. Rektor Sveučilišta u Zagrebu dodijelio mu je posebno priznanje za međunarodne uspjehe u 2016. godini, a iste godine Zagrebačka filharmonija dodijelila mu je nagradu Mladi glazbenik godine. Kao stipendist Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu redovito sudjeluje na majstorskim tečajevima i koncertima u organizaciji te ustanove.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram